Erdogan solicita Greciei sa deschida portile migrantilor: ”Lasa-i sa mearga in alte tari europene!”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a solicitat Duminică Greciei să „deschidă porţile” migranţilor. Ankara a anunţat autorităţile de la Atena că a deschis frontierele sale şi să le permită migranţilor să meargă către ţări din Uniunea Europeană, informează AFP, scrie news.ro. „Hei, Grecia! Îţi lansez un apel: Deschide şi tu porţile şi eliberează-te de această povară”, a spus Erdogan în timpul unui discurs televizat la Istanbul. „Lasă-i să meargă în alte ţări europene”, a adăugat el.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 Februarie deschiderea frontierelor turce către UE, cîteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015. Sîmbătă, Grecia anunţa că va construi două noi centre provizorii pentru primirea a sute de migranţi sosiţi zilele trecute în zonă, ca urmare a schimbării de politică din Turcia.

Mai mult de 1.700 de migranţi au sosit săptămîna trecută la Lesbos şi în alte patru insule din Marea Egee, adăugîndu-se la cei 38.000 deja prezenţi şi care locuiesc în condiţii din ce în ce mai precare. Acest nou val de migranţi a crescut odată cu tensiunile de pe insula care a primit cei mai mulţi migranţi.