Elvetia ofera teste gratuite pentru toti cetatenii

Autorităţile din Elveţia au început, de Luni, să ofere cetăţenilor realizarea gratuită de teste de diagnosticare a COVID-19, inclusiv celor asimptomatici, ca strategie pentru a o mai bună urmărire a răspîndirii bolii, în condiţiile unei relaxări a restricţiilor, relatează EFE, potrivit agerpres. Testele gratuite sunt voluntare şi sunt oferite în cadrul companiilor şi instituţiilor, inclusiv în şcoli, a anunţat pe site-ul său Oficiul Federal pentru Sănătate Publică. Se poate avea acces la acest tip de teste rapide invocînd tot felul de motive personale, precum protejarea persoanelor cu risc mai mare de infecţie, sau pentru vizitarea persoanelor în vîrstă sau spitalizate.

Această gratuitate nu se aplică totuşi testelor PCR, care sunt necesare pentru a călători în diferite ţări.

A început totodată o relaxare a măsurilor anti-COVID-19, în încercarea de a reveni la normalitate şi de reluare a activităţilor sociale şi economice, fără a neglija însă măsurile de bază pentru a preveni extinderea virusului, precum interzicerea reuniunilor masive, utilizarea măştilor sanitare şi menţinerea distanţei de siguranţă.

Elveţia, care a decis să menţină deschise pîrtiile de schi în sezonul de Iarnă, a redeschis magazinele şi muzeele, însă barurile şi restaurantele au rămas în continuare închise.