Elon Musk nu va face donaţii pentru nici unul din candidaţii la Preşedinţia SUA

Miliardarul Elon Musk, director general al producătorului de automobile electrice Tesla, a declarat că nu va susţine cu bani campaniile prezidenţiale din SUA, nici a republicanului Donald Trump, nici a democratului Joe Biden, preşedinte în exerciţiu, transmite Reuters.

Fostul preşedinte Trump s-a întîlnit cu Musk, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, într-un grup restrîns, în Florida, la sfîrşitul săptămînii trecute. Republicanul spera să obţină o donaţie importantă pentru campania sa electorală.

Musk a difuzat un mesaj în reţeaua socială X, pe care o deţine: "Ca să fiu super clar, nu donez bani nici unuia din candidaţii la Preşedinţia SUA".

Ceva mai devreme, Nikki Haley anunţase că renunţă la competiţia cu Trump pentru nominalizarea candidatului Partidului Republican. Este, aşadar, practic, sigur că în Noiembrie va avea loc a doua confruntare între Trump şi Biden pentru Casa Albă.

În 2022, Musk le ceruse americanilor să aleagă un Congres majoritar republican, la jumătatea mandatului prezidenţial, pentru a contrabalansa puterea democraţilor conduşi de Biden.