Elita militară rusească suferă pierderi usturătoare în regiunea Donețk

Brigada 155 Infanterie Navală (NI) a Rusiei „a fost aproape sigur semnificativ degradată” din cauza personalului mobilizat fără experiență și a pierderilor grele, relatează Ministerul Apărării din Marea Britanie în cea mai recentă actualizare.

Raportul face referire la imagini care arată pierderi concentrate de vehicule în apropiere de Vuhledar, regiunea Donețk, care au aparținut, cel mai probabil, unor elemente ale brigăzii NI. Potrivit Ministerului, NI este văzută ca o „forță de infanterie de elită” în cadrul Armatei ruse.

Raportul detaliază că unități din NI au fost repartizate Forțelor Terestre și au primit unele dintre cele mai dificile misiuni din război, ceea ce a dus la pierderi semnificative.

Mai mult, raportul adaugă că există o „posibilitate realistă” ca unitățile NI să fie însărcinate cu noi misiuni de luptă în luptele de lîngă Vuhledar.

Armata rusă continuă să sufere zilnic sute de victime.

După cum a raportat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe 26 Februarie, Rusia a pierdut 148.130 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, cu 660 pierduți pe 25 Februarie.