ŞEFUL STATULUI NICOLAE TIMOFTI SE PRONUNŢĂ ÎMPOTRIVA ALEGERILOR ANTICIPATE

Şeful statului Nicolae Timofti consideră că declanşarea imediată a alegerilor anticipate este imposibilă în prezent, întrucît nu sînt întrunite circumstanţele legale care ar permite aprobarea unei asemenea decizii. Astfel a răspuns Timofti la solicitarea comuniştilor, care au protestat, pe 4 aprilie, în faţa reşedinţei Preşedintelui şi au cerut alegeri anticipate.

Poziţia lui Timofti faţă de solicitarea PCRM de a organiza alegeri a fost expusă la un briefing de presă de purtătorul de cuvînt al şefului statului Vlad Ţurcanu. ”Fracţiunea parlamentară a comuniştilor a ales acest mod de comunicare cu Preşedintele după ce anterior a refuzat să participe la consultările cu şeful statului în vederea desemnării unui candidat la funcţia de premier”, a spus Ţurcanu.

În ceea ce priveşte forma în care comuniştii şi-au făcut publică solicitarea, Ţurcanu a declarat că deputaţii PCRM care au participat la protestele din faţa reşedinţei şefului statului, au făcut abuz de statutul lor de deputat şi au manifestat o totală lipsă de respect faţă de instituţia prezidenţială.

Pe 4 aprilie, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PCRM au desfăşurat un miting de protest în faţa reşedinţei şefului statului Nicolae Timofti.

Moldpres