După uciderea unui civil, Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Nordului Israelului

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat, Marţi, că a lansat zeci de rachete în Nordul Israelului, "ca răspuns" la moartea unui civil într-un atac aerian israelian asupra unui sat de la frontieră, în Sudul ţării, relatează AFP.

De la începutul războiului, pe 7 Octombrie, între Israel şi Hamas în Fîşia Gaza, schimburi zilnice de focuri se înregistrează între Hezbollahul pro-iranian şi pro-Hamas şi Armata israeliană la frontiera cu Libanul, iar aceste violenţe au escaladat recent.
Hezbollah a anunţat, Marţi, că a lansat zeci de rachete de tip Katiuşa asupra cazărmii Kyriat Shmona, "ca represalii la moartea unui civil".

La rîndul său, Armata israeliană a anunţat că a interceptat "zece proiectile" dintre cele "circa 15 proiectile lansate din Liban", adăugînd că atacul nu s-a soldat cu răniţi.

Agenţia de presă oficială libaneză ANI a afirmat, anterior, că un civil a fost ucis într-un atac israelian asupra localităţii el-Boustane.

Primarul din el-Boustane, Adnane Ahmad, a declarat, pentru AFP, că victima este un fermier în vîrstă de circa 50 de ani, a cărui casă a fost lovită în atacul israelian.

Ministrul libanez al Agriculturii, Abbas Hajj Hassan, a afirmat, pe reţeaua X, că victima este "un fermier libanez care a rezistat ocupaţiei, rămînînd pe pămîntul său şi sacrificîndu-şi viaţa".

La rîndul său, Armata israeliană a afirmat, într-un comunicat, că ”a identificat un terorist care intra într-o structură militară a Hezbollah, în regiunea frontalieră Yarine”. "La scurt timp după aceea, aeronavele israeliene au lovit structura militară din care opera teroristul", a adăugat Armata.