După rezoluţia ONU de încetare a focului în Gaza, premierul Israelului a anulat vizita unei delegaţii la Washington

Premierul izraelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, Luni, că nu va trimite o delegaţie aşa cum fusese planificat la Washington, după ce Statele Unite nu s-au opus prin veto unei rezoluții a Consiliului de Securitate Al ONU care cere încetarea imediată a focului în Fîșia Gaza, relatează Reuters.

Şeful Guvernului israelian, potrivit unui comunicat al Cabinetului său, a declarat că eşecul Washingtonului de a se opune propunerii a reprezentat o "retragere clară" faţă de poziţia sa anterioară, şi ar afecta eforturile de război împotriva Hamas în Gaza, precum şi eforturile de eliberare a peste 130 de ostatici ai Hamas.

"În lumina schimbării poziţiei americane, premierul Netanyahu a decis că delegaţia nu va pleca", a spus biroul său.

Delegaţia israeliană la nivel înalt urma să meargă la Washington pentru a discuta despre o operaţiune militară israeliană planificată în oraşul Rafah, din Sudul Fîşiei Gaza.
Ca reacţie, un purtător de cuvînt al Casei Albe a declarat că Statele Unite sunt "foarte dezamăgite" de decizia premierului Benjamin Netanyahu de a anula vizita aşteptată la Washington a unei delegaţii israeliene de rang înalt.