DRUMUL CRUCII ŞI AL POCĂINŢEI ÎN JURUL CAPITALEI

Un sobor de preoţi şi enoriaşi pornesc astăzi, 19 iulie, de la Porţile Oraşului, într-un Drum al Crucii şi Pocăinţei în jurul capitalei, care se va încheia sîmbătă, 20 iulie. Solicitat de IPN, părintele Anatol Cibric, a spus că Drumul Crucii începe cu citirea Acatistului Acoperămîntului Maicii Domnului în faţa icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, adusă recent de la Mănăstirea „Hîrbovăţ”.

Soborul de preoţi şi enoriaşii, însoţiţi şi binecuvîntaţi de ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, vor continua drumul pe timp de zi şi de noapte. La ora 11.00 vor face popas la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din sectorul Ciocana. La ora 15.00 se vor opri la Biserica „Învierea Domnului” de la Cimitirul „Sfîntul Lazăr”, la ora 21.00 – la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din oraşul Durleşti, iar la ora 24.00 – la biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” de la Institutul Oncologic.
Drumul Crucii se va încheia sîmbătă. 20 iulie, la ora 7.30, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”, cu un Tedeum de mulţumire şi cu Sfînta Liturghie.

Drumul Crucii şi Pocăinţei este organizat tradiţional în fiecare an. Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni este considerată apărătoarea şi protectoarea Basarabiei.

Moldpres