Doua tinere, violate in Bucuresti, in decurs de citeva ore. Barbatul, eliberat conditionat din inchisoare, avea condamnare tot pentru viol in serie

Un bărbat de 61 de ani, care şi-a petrecut jumătate din viaţă în închisoare pentru mai multe violuri, furturi şi tîlhării, a fost prins, Sîmbătă, după ce a obligat două tinere să aibă raporturi sexuale cu el în cîteva ore. Bucureşteanul fusese eliberat condiţionat din închisoare în Noiembrie 2018.

Poliţiştii Capitalei au prins, Sîmbătă, un bărbat în vîrstă de 61 ani, bănuit de săvîrşirea mai multor infracţiuni de viol şi tîlhărie calificată. "În fapt, la data de 23.02.2019, în jurul orei 00.15, Secția 5 Poliţie a fost sesizată de către o tînără de 34 ani, cu privire la faptul că în seara zilei de 22 Februarie a.c., după ce ieşit de la metrou, a fost acostată de un bărbat, care, sub ameninţare cu un obiect tăietor-înţepător, a condus-o într-o baracă de pe un teren viran, unde a fost agresată fizic și obligată să întreţină raporturi sexuale cu acesta", arată Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

În noaptea de Vineri spre Sîmbătă, bărbatul a fost prins în flagrant de către poliţişti ai Sectorului 1 în timp ce agresa fizic o altă femeie, în vîrstă de 27 ani, obligînd-o să întreţină raporturi sexuale, într-o clădire dezafectată, de pe un alt teren viran, tot din Sectorul 1. Bărbatul i-ar fi luat femeii şi 500 euro, bani ce au fost găsiţi asupra sa în momentul în care a fost prins. Poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru două infracţiuni de viol şi tîlhărie calificată. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul fusese eliberat condiţionat din închisoare în Noiembrie 2008. Nu este pentru prima oară cînd bărbatul agresează femei la eliberarea din puşcărie. În Aprilie 2014, el a fost arestat după ce a violat o femeie într-un parc din Buzău, la mai puţin de o lună după fusese eliberat condiţionat. Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că Iulian Fenzel a fost condamnat prima oară pentru viol în 2003, cînd a primit 12 ani de detenţie. El a fost însă eliberat mai devreme, pentru bună purtare, de Judecătoria Moreni. În Februarie 2009, acesta a violat o bucureşteancă pe care a şi tîlhărit-o, după care a plecat la Focşani, unde, împreună cu doi complici, a furat din sediul unei firme o geantă în care se aflau 200.000 de lei.