DOUA COMISII PARLAMENTARE VOR EXAMINA CRESTEREA INFLATIEI SI MAJORAREA DE PRETURI

Consiliul Suprem de Securitate (CSS), întrunit astăzi în şedinţă, a decis crearea a două comisii parlamentare care să examineze creşterea inflaţiei şi majorările de preţuri din Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat şefa statului Maia Sandu, în cadrul unui briefing după şedinţa CSS, transmite MOLDPRES.

„Consiliul a audiat mai multe rapoarte cu privire la situaţia creată în ţara noastră. Ca urmare, am decis că este necesară susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii ca să nu importăm multe mărfuri care pot fi fabricate acasă, să introducem o susţinere socială ţintită, care inclusiv va avea drept scop eficientizarea companiilor din domeniul energetic”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit preşedintelui ţării, afară de comisiile parlamentare care vor fi create în urma hotărîrii Consiliului Suprem de Securitate, ministerele de profil vor întreprinde măsuri urgente pentru încurajarea iniţiativelor private ca mai multă lume să poată deschide afaceri şi exporta, precum şi pentru monitorizarea strictă a sectorului combustibililor lichizi.

„De asemenea, nu vom tolera încercările de monopolizare, vom elimina lanţurile inutile de intermediari, urmînd să fie analizate şi eliminate impedimentele pentru producătorii mici”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a menţionat că la toate aceste subiecte se va reveni săptămîna viitoare, însă principala preocupare a instituţiilor statului rămîne a fi securitatea alimentară şi evitarea şocurilor economice pentru populaţie.

Sursa: Moldpres