Dorind să pară ”copleșitor”, Putin a spus că în Ucraina luptă 700.000 de militari ruşi

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, Vineri, că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina, transmite France Presse.

''Avem aproape 700.000 bărbaţi în zona operaţiunii militare speciale'', a declarat Putin, într-o întîlnire televizată cu soldaţi decoraţi pentru faptele lor de arme, folosind termenul oficial pe care Moscova îl utilizează pentru agresiunea neprovocată lansată în Februarie 2022 contra Ucrainei. În Decembrie, preşedintele rus a menţionat că 617.000 de militari ruşi sunt implicaţi în ofensiva din Ucraina.

Rusia nu a evocat pierderile sale umane pe frontul din Ucraina. Cel mai recent bilanţ, datînd din Septembrie 2022, era de 5.937 de soldaţi ruşi căzuţi pe front. Însă numărul avansat de analişti independenţi şi de serviciile de informaţii occidentale pentru aceste pierderi se ridică la cel puţin cîteva zeci de mii de morţi. De partea sa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale ţării sale la 31.000 de morţi.