DOI CÎTE DOI, DE MÎNUŢĂ ÎNAPOI

Mersul împreună înainte de furtună

A venit Primăvara şi cei din coaliţia oligarhică (care ne fură şi ne dezbracă în calea noastră impetuoasă spre Europa) s-au apucat cu înfrigurare să se împreuneze ]n perechi pentru a făta şi ei ceva pentru norod. Nu de alta, dar chiar şi oile şi vacile din gospodăriile oamenilor au produs deja ciclica „poveste de succes”. Ce duios zburdă mieii şi viţeii printre ierburi şi păpădii…! Dar ei încă n-au fătat nimic substanţial. Nici măcar transparenţă, adică ceva clar, arătat sincer poporului. Acum vor să ne spună că ei se iubesc al naibii de dragul Europei. Şi o fac în cupluri bizare, ca nişte stafii. Şi ce ne propun? Auzi, bade, Corectitudine! Un cuvînt gol chistol aruncat în gol, de altceva nu sînt în stare! Zeci şi sute de localităţi rurale, de exemplu, nu au apă de două mii de ani. Ei ne dau corectitudine...

Prin această mare împreunare contra naturii, apărînd pe ecranele televizoarelor, cei din coaliţia de la guvernare vor să lege ochii populaţiei cu sloganul negru: „Înainte, nu înapoi”! Un fel de „Pe-o cărare lungă scurtă, se ducea un om rîzînd/, N-avea cap şi n-avea burtă şi tăcea mereu plîngînd”.

Astfel au format cuplurile iubirii de coaliţie: Filat cu Lupu, Streleţ cu Candu. Urmează supla Palihovici cu zîmbăreţul Plahotniuc? Jantuan cu cine? După ce a întors banii înapoi... Dar liricoidul  Deliu? Chiorăscu deja a revendicat-o pe Stratan. Diacov se culcă cu cine nimereşte. La vîrsta lui, nu mai alege.

Am auzit din surse sigure că PD fuzionează cu PLDM-ul. Logic. Adevărata împreunare este cea care se termină cu fuzionarea. Ce altă soluţie ar avea? Contopirea încheie iubirea. De aceea s-a iţit de după colţ Sturza (împins din spate de Petru Kirilovici), care a vîndut ruşilor Rompetrolul românilor. Nu mai are ce vinde la Bucureşti, iar aceştia de la Chişinău nu i-au dat nimic din comisioanele grase de la Banca de Economii şi Aeroport. În schimb, poate lua locul rămas gol după coitusul animalic al coaliţiei. Nu ştim dacă fuzionarea se va produce şi prin raioane. Pe acolo oamenii sînt mai conservatori şi preferă pe dinainte, nu pe dinapoi.