DOI CETĂŢENI MOLDOVENI AU MURIT STRIVIŢI DE TREN ÎN ROMÂNIA

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova au decedat, noaptea trecută, 30 iulie, la ieşirea din oraşul Vaslui, România, în urma impactului cu un tren. Pentru a scoate trupurile neînsufleţite din autoturism a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare, transmite Agenţia Agerpres, citată de IPN.
În urma impactului, conducătorul auto şi pasagera din dreapta, şi-au pierdut viaţa pe loc, iar o adolescentă care se afla pe bancheta din spate a maşinii a suferit leziuni grave. Adolescenta a fost transportată la un spital din Iaşi, însă medicii sînt rezervaţi privind şansele de supravieţuire.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub, a menţionat că şoferul automobilului de marca Volvo, înmatriculat în Italia, nu a respectat indicaţiile semaforului şi semnalele acustice la trecerea peste calea ferată. Ca rezultat, maşina a fost lovită de trenul care circula pe ruta Iaşi – Bucureşti Nord. Autoturismul a fost aruncat lîngă calea ferată, unde a avariat alte două maşini parcate în zonă.
Poliţiştii au reuşit să identifice conducătorul auto, de 40 de ani, acesta fiind originar din oraşul Chişinău, la fel ca şi pasagerii. Trenul implicat în accident nu a oprit la faţa locului, ci în staţia Vaslui, unde a staţionat cîteva zeci de minute, după care şi-a continuat traseul.