Dmitri Medvedev prevestește, iarăși, o catastrofă nucleară planetară din cauza livrărilor de arme către Ucraina

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse şi un fidel suporter al actualului şef de stat, Vladimir Putin, a afirmat, într-o declaraţie dată publicităţii Luni, că furnizarea în continuare de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală, reiterîndu-şi ameninţarea nuclear în contextul războiului din Ucraina, informează Reuters.

Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev este percepută ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe cîmpul de luptă.

Cele mai recente declaraţii ale lui Medvedev, care este vicepreşedintele puternicului Consiliului de Securitate al preşedintelui Putin, survin după avertismentul nuclear al liderului de la Kremlin de săptămîna trecută şi declaraţiile sale de Duminică, în care a prezentat confruntarea Moscovei cu Occidentul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei şi a poporului rus.

"Desigur, pomparea armelor poate continua şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor", a declarat Medvedev, pentru cotidianul Izvestia. "Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, pînă cînd molozul încetează să mai emită radiaţii". (AGERPRES)