Disparitia invaluita in mister a unui tinar roman, in Germania

La 8 luni după dispariția misterioasă a unui tînăr român în Germania, anchetatorii înclină tot mai mult spre varianta unei crime. Cazul a fost acum preluat de Departamentul de investigații criminale din Neu-Ulm.

Constantin Popa, 30 de ani, a fost văzut ultima dată pe data e 31 Ianuarie 2020. După 6 zile, obiectele lui personale au fost descoperite în zona Günz, între acestea și un rucsac transparent cu garnituri galbene, a cărui fotografie a fost distribuită de anchetatori.

Într-un efort de a obține informații despre dispariția românului, polițiștii au prezentat cazul și într-o emisiune tv, făcînd apel către persoanele care dețin informații să-i contacteze.

Potrivit presei germane, Departamentul de investigații criminale din Neu-Ulm oferă o recompensă de 10.000 de euro persoanei sau persoanelor care furnizează indicii care vor duce la „elucidarea crimei sau reținerea făptuitorului”. Aceste informații pot fi furnizate la telefon 0731 8013-620, linie înființată special pentru acest caz.

De asemenea, criminaliștii din Neu-Ulm au dat publicității și un apel în limba română legat de acest caz, pe care îl reproducem ca atare:

„Pentru informații care duc la clarificarea faptei sau arestarea făptuitorului, se oferă o recompensă în valoare de 10.000 Euro. Pentru informațiile corespunzătoare/referitoare la acest caz, vă rugăm să vă adresați la Poliția Criminalistică din Neu-Ulm, grupul de investigare pe nume „Rucksack“, la numărul de telefon 0731/8013-620 sau la orice secție de Poliție.

În cazul presupusei fapte de omucidere a unui cetățean român în vîrstă de 30 de ani din zona Kötz, Poliția Criminalistică din Neu-Ulm are următoarele întrebări:

1. Cine a făcut observații în zona rîulețului Günz la legătura dintre localitățile Klein- și Großkötz la sfîrșitul lunii Ianuarie/începutul lunii Februarie 2020?

2. Cine a văzut rucsacul prezentat în poză în această zonă?

3. Cine l-a mai văzut pe Constantin Popa din data de 31.01.2020?

Odată cu apelul pentru martori, Poliția Criminalistică din Neu-Ulm vizează, de asemenea, persoanele care au făcut observații, dar care pînă acum le-au considerat „nesuspicioase“ sau „neimportante”.