DIRECTORUL GENERAL DE LA POSTA MOLDOVEI A DEMISIONAT

Vitalie Zaharia a demisionat din funcția de director general al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”. Într-un mesaj publicat de întreprindere, Zaharia declară că mandatul său de aproape doi ani a fost dificil, acesta fiind marcat de criza provocată de pandemia COVID-19, transmite IPN.

„Acest lucru a influențat calitativ implementarea planului de dezvoltare și a măsurilor de optimizare și eficientizare planificate. Toate obiectivele trasate au avut nevoie de o ajustare continuă și o adaptare la condițiile situației de urgență, prin desfășurarea unor activități organizatorice speciale, fapt ce a reprezentat una dintre cele mai mari provocări”, notează Vitalie Zaharia.

Potrivit lui, realizări au fost foarte multe, iar printre cele mai relevante menționează crearea Centrului de curierat din țară, obținerea statutului de Agent Economic Autorizat, finalizarea procedurii de obținere a licenței pentru emiterea Monedei electronice, impulsionarea comerțului electronic, proiectele realizate cu Programul Reforme structurale în Moldova al USAID etc.

Vitalie Zaharia, care a fost anterior director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova, a fost numit în funcția de director general al Poștei Moldovei în decembrie 2019. Acesta a fost reales în funcție în mai 2021.

Sursa: IPN