DIAVOLUL DINTRE RINDURI (2)

Urmează ”părinte 1, părinte 2”… și o să vedeți că am avut dreptate

În ziua de 11.10.2021, sub titlul de mai sus și cu subtitlul ”Prima victorie a Corectitudinii Politice prin ratificarea Convenției de la Istanbul”, în perspectiva ratificării de către Parlament a Convenției de la Istanbul din 14 Octombrie, scriam:

”Țări, precum Marea Britanie și membre ale UE ca Ungaria, Polonia, Lituania, Letonia, Ucraina, Bulgaria, Cehia și Slovacia refuză să ratifice acest document, iar Turcia a anunțat despre retragerea din Convenția de la Istanbul. Totodată, Rusia, Ucraina, Azerbaidjan și Armenia, membre ale Consiliului Europei, au refuzat să semneze Convenția de la Istanbul. 

Generic, Convenția de la Istanbul este un document la baza căruia, aparent, stau cele mai nobile inițiative umanitare. Nici nu i te poți opune dacă îi citești DOAR următoarele stipulații:

”Constatînd că violenţa la adresa femeilor reprezintă o încălcare a drepturilor omului, Convenţia face imposibilă calificarea chestiunii drept una privată şi de familie. (…) Convenţia este menită să le ofere femeilor un plus de securitate, prevenind violenţa, protejînd victimele şi trăgîndu-i la răspundere pe făptaşi. Important e ceea ce subliniază acest document. Anume că o prevenire eficientă a violenţei împotriva femeilor presupune ca statele semnatare să amelioreze situaţia egalităţii de gen şi să combată inegalităţile adînc înrădăcinate şi stereotipurile privind rolul femeii şi al bărbatului în societate. Păi cum să nu fii de acord cu astfel de impuneri necesare? Cine, acum, nu dorește eradicarea definitivă a violenței împotriva femeilor și aplicarea celor mai nemiloase pedepse pentru cei care le agresează indiferent cum? Doar sunt mamele noastre, ale tuturor! Se presupune că sexul și „genul” sunt două concepte diferite, cel din urmă fiind un construct social, independent de sexul biologic al persoanei.”

Parlamentul nostru a ratificat Convenția de la Istanbul, pe data de 14 Octombrieiar de a doua zi, începînd cu 15 Octombrie și pînă pe 17 Octombrie, la Chișinău, s-a desfășurat Festivalul de Film LGBT, care și-a propus să aducă cele mai noi filme cu tematică LGBT din toată lumea. Intrarea, cum altfel?, a fost liberă! Coincidența dracului: După ce Parlamentul de la Chișinău a ratificat Convenția de la Istanbul, prima și cea mai extaziată organizație care a reacționat a fost nu una de femei, ci Organizaţia pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din Republica Moldova! Iată reacția lor perfidă:

”VICTORIE! Ieri, 14 Octombrie, Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul! Prin ratificarea Convenției, autoritățile Republicii Moldova se angajează ca violenţa împotriva femeilor să fie pedepsită în mod corespunzător, să fie alocate resurse pentru asigurarea funcţionalităţii centrelor de criză pentru victimele violenței, linii telefonice de urgenţă care să fie disponibile 24 din 24 de ore, adăposturi pentru victimele violenţei, servicii de consiliere psihologică şi juridică, dar și alte măsuri”, au scris reprezentanții pe pagina de Facebook.

De ce? Pentru că diavolul dintre rînduri a obținut o victorie teribilă, iar acum urmează altele! Nimic nu-i pe gratis pentru Republica Moldova. O să vedeți că am avut dreptate! Diavolul dintre rînduri se strecoară cu ”nevinovății” civice de genul ”feminizarea funcțiilor publice de către politicieni”, nu de către lingviști, cu ”lupta împotriva violenței asupra femeilor”, iar astfel de ”nevinovății” vor tot continua să apară și să fie ratificate în Parlament!

Mihai CONȚIU