Dementa Corectitudinii Politice: Activiste PETA au protestat, la Paris, impotriva consumului de lapte de vaca

Patru activiste pentru drepturile animalelor şi-a dezgolit sînii în centrul Parisului, Vineri, înainte de Ziua Mamei în Franţa, pentru a-i încuraja pe oameni să renunţe la consumul de lapte, relatează Reuters, scrie agerpres. Cu sloganuri precum ”Lapte = cruzime” şi ”Nu e mama ta, nu e laptele tău” pictate pe busturi, activistele organizaţiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au dorit să atragă atenţia asupra suferinţei la care sunt supuse vacile, ai căror viţei sunt luaţi imediat după naştere astfel încît acestea să producă lapte pentru ferme.

”De Ziua Mamei (Duminică), vrem să amintim oamenilor că desprinderea viţeilor de mamele lor provoacă o suferinţă teribilă”, a declarat purtătoarea de cuvînt a filialei PETA din Franţa, Marie-Morgane Jeanneau în Place de la Nation din Paris. Potrivit PETA, consumul de lapte nu este necesar, fiind disponibile numeroase alternative obţinute din plante.

Marie-Therese Bonneau de la Federaţia Naţională a Producătorilor de Lapte a declarat că deşi poate înţelege că practica separării viţeilor de vaci imediat după naştere poate deranja unele persoane, fermierii au grijă de viţei. ”Bunăstarea animalelor noastre este importantă pentru noi”, a spus ea.