Demența ”corectitudinii politice”: O directoare de școală a fost forțată să demisioneze după ce le-a arătat elevilor statuia lui David

Plîngerea a fost făcută după o lecție de artă renascentistă în care elevilor de clasa a VI-a de la o școală din Florida, SUA, li s-a arătat sculptura David a lui Michelangelo, considerată cea mai cunoscută din lume, relatează BBC.

Directoarea Hope Carrasaquilla de la Tallahassee Classical School din Florida, a declarat că a demisionat după ce i s-a dat un ultimatum de către Consiliul şcolii să demisioneze sau să fie concediată. Ea a povestit că școala este obligată, prin lege, să predea lecții de artă renascentistă elevilor de clasa a VI-a, ca parte din programa anuală. La lecție, ea le-a arătat și statuia care-l reprezintă pe David, opera lui Michelangelo.

Statuia emblematică este una dintre cele mai cunoscute din istoria occidentală. Dar un părinte s-a plîns că materialul este pornografic, iar alţi doi au spus că vor să ştie despre curs înainte de a fi predat. ”Mă întristează că timpul meu aici a trebuit să se termine astfel”, a spus Hope Carrasquilla, pentru publicația Tallahassee Democrat. Joi, guvernatorul Floridei a modificat o lege care interzicea şcolilor publice să predea educaţie sexuală şi identitate de gen, profesorii care încalcă legea riscînd să fie suspendaţi sau să-şi piardă licenţa de predare.