Delirium tremens rusesc: Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, spune că „Ierusalimul va fi un oraș rusesc sau nu va exista deloc”

Celebrul propagandist și ideolog al „lumii ruse” Aleksander Dughin a început din nou să halucineze despre expansiunea Rusiei. De data aceasta a țintit Ierusalimul.

Filosoful Aleksandr Dughin, unul dintre creatorii ideologiei imperiale implementate de președintele rus Vladimir Putin, l-a acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu de "crimă religioasă" și a prezis un viitor "rusesc" pentru Ierusalim.

Dughin a făcut aceste declarații Sîmbătă seara, 6 Aprilie, pe canalul său de Telegram. Ideologul, cunoscut pentru apropierea sa de Kremlin, a atacat din nou Israelul și iudaismul. Printre altele, el a scris: "Bibi îi distruge pe toți, atît pe cei vinovați, cît și pe cei nevinovați, pentru că așa îi spun Tora și Talmudul să facă acest lucru.

Acest lucru nu este deloc amuzant. Dimpotrivă, merită să ne întrebăm ce spun cărțile noastre sfinte ortodoxe, sursele noastre sacre, bătrînii noștri despre sfîrșitul timpului. Nu economiștii slabi de înger, ci cei care sunt mult mai minuțioși și mai serioși. Iar iranienii se pregătesc să-i răspundă lui Bibi cu sprijinul ideilor lor despre momentul Mahdi. Încă o dată, economiștii se odihnesc. Mitul este mai puternic decît realitatea, fie și numai pentru că și realitatea este tot un mit, dar unul nereușit, incolor și stupid".

În ceea ce privește Ierusalimul, Dughin a scris: "Acesta este un oraș rusesc, mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi un oraș rusesc sau nu va exista deloc. Iar cel care îl va conduce va fi țarul rus".

Dughin consideră că "Iranul nu are altă opțiune decît să atace Israelul. Cu toate forțele Rezistenței. Acest război va fi început de șiiți, dar la un moment dat nu poate să nu devină un război al tuturor musulmanilor".

În opinia sa, Teheranul "are toate motivele să înceapă un război cu Israelul cît mai curînd posibil".

"Trebuie să luăm în considerare momentul: Biden nu vrea deloc, deoarece prioritatea lui sunt alegerile și susținerea Ucrainei împotriva noastră, dar lui Trump, pe de altă parte, nu-i pasă de noi, iar Israelul este scump. SUA și NATO se vor implica cu siguranță, dar cu mare reticență. Între timp, noi vom cuceri Kievul și ne vom întări dramatic. Acolo va veni Trump sau va începe un război civil în SUA. Și lumea va fi deja diferită", continuă Dughin.

Retorica anti-israeliană și anti-occidentală a lui Dughin, care a fost multă vreme domeniul unor cercuri ultranaționaliste mai degrabă marginale, devine acum, încet-încet, mainstream și are dimensiuni politice și diplomatice. În acest weekend, ambasadorul rus la ONU, Vassili Nebenzia, a cerut Consiliului de Securitate al ONU să impună un embargo asupra armelor pentru Israel, printre altele, deoarece, "Israelul înfometează populația din Gaza și folosește foamea ca instrument de război.

După cum a relatat site-ul "Details", Dughin a declarat anterior că Israelul ar putea fi implicat în atacul terorist din sala de concerte "Crocus City Hall". "Nici o ipoteză nu trebuie să fie eliminată a priori", a scris el în Telegram. "De exemplu, răzbunarea sioniștilor pentru poziția Federației Ruse privind Gaza și, în consecință, urma Mossadului, care, de fapt, are contacte strînse cu ISIS, care este interzis în Rusia."

Potrivit acestuia, "israelienii au reușit cîndva să încheie o înțelegere secretă cu ISIS în Siria și i-au finanțat pe islamiști împotriva lui Assad". Dughin a mai scris că Israelul menține "contacte" cu filiala IS din Afganistan, Wilayat Khorasan, despre care agențiile de informații occidentale spun că este organizatorul atacului.

Declarația lui Dughin a fost deja criticată de ofițerul Armatei israeliene și analistul militar Yigal Levin, care a amintit că Ierusalimul a existat cu mult înainte de apariția Rusiei și cu atît mai mult înainte ca Moscova să fie construită.

Citește continuarea pe https://adevarul.ro/stiri-externe/rusia/aleksandr-dughin-ideologul-lui-putin-2352956.html

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
03.05.24 - 00:29
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:37
02.05.24 - 13:34
09.05.24 - 17:17
03.05.24 - 12:37
02.05.24 - 13:32
04.05.24 - 13:23
03.05.24 - 12:22
09.05.24 - 17:15
10.05.24 - 11:40