DE ZIUA INDEPENDENTEI, PRESEDINTELE PSRM, IGOR DODON, A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE PENTRU CETATENII REPUBLICII MOLDOVA

De Ziua Independenței, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova:

Iată că am ajuns la frumosul Jubileu de 30 de ani ai Independenţei Republicii Moldova. Aceste trei decenii au însemnat mult pentru o viață de om, pentru viața fiecăruia dintre noi. În această perioadă societatea moldovenească s-a maturizat politic, a trecut prin transformări importante, noi cu toții am acumulat amintiri, dureri și bucurii.

În aceste trei decenii s-au întîmplat de toate: am ieșit în lumea mare, am pierdut oameni apropiați, am creat familii, am dat naștere copiilor, am crescut noi generații, am cultivat speranțe, am avut parte și de eșecuri, și de izbîndă. Iar toate trăirile noastre, cu bune și cu rele, au fost și sînt legate de Republica Moldova. De aceea, noi cu toții, oriunde ne-am afla, trebuie să păstrăm cele mai frumoase sentimente față de acest pămînt și față de poporul ai cărui fii și fiice sîntem.

Stimaţi concetăţeni!

Moldova este patria noastră, unica patrie. Moldova este leagănul neamului nostru, este vatra poporului moldovenesc. Și în această zi de sărbătoare, dorința mea, rugămintea mea către fiecare dintre voi este să nu abandonăm speranța, să nu renunțăm la propria țară, să nu încetăm să trăim, să muncim și să visăm la un viitor mai bun în Moldova și pentru Moldova.

Am spus și voi repeta mereu: Moldova a avut trecut glorios, Moldova are și viitor. Important e să o protejăm și să o iubim.

Felicitări, dragii mei!

Nistor Grigore 27.08.2021 - 12:44

Țara ta este Rusia, locul tău și al comuniștilor sovietici socialiști este în Siberia deci, drum bun!