De neimaginat! Medicii au scos din stomacul unui bărbat 1,5 kg de monede

Un indian a ajuns la Spitalul Hangal Sri Kumareshwar cu dureri de stomac insuportabile.

Medicii care s-au ocupat de pacientul care se prezentase la spital cu dureri groaznice de stomac au rămas surprinși atunci cînd au investigat zona abdominală a bărbatului.

După examinare, doctorii de la Spitalul Hangal Sri Kumareshwar au descoperit în stomacul acestuia peste 1,5 kilograme de monede.

Pacientul, care suferea de o boală psihică, a înghițit cantitatea enormă de monede în ultimele două-trei luni.

Dr. Eshwar Kalaburgi a explicat modul în care ceilalți medicii au făcut descoperirea șocantă.

„Suferea de o problemă psihiatrică. A înghițit aceste monede în ultimele două-trei luni. A venit la spital plîngîndu-se de vărsături și disconfort abdominal. Pe baza simptomelor lui, am făcut o radiografie și o endoscopie și am găsit monede în stomac.

Așa că, am decis să-l operam urgent. Stomacul a fost dilatat enorm. O mulțime de monede au fost blocate în diferite locuri ale stomacului”, a declarat medicul Kalaburgi, potrivit Dailystar.com.

Indianul a fost pus pe masa de operații, iar medicii au scos toate monedele cu succes.

La finalul intervenției chirurgicale, care a durat peste două ore, medicii au extras din stomacului bărbatului în total 187 de monede, care cîntăreau 1,5 kg.

Stomacul pacientul s-a dilatat foarte mult, avînd monede în toate colțurile, spune dr. Eshwar Kalaburgi. Însă, în mod miraculos, bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută public, a rămas cu puține sechele după acest bizar regim alimentar.

Am tratat începutul unei deshidratări și alte cîteva simptome minore. Acum pacientul este stabil și poate vorbi normal, mai spune medicul Kalaburgi.

Acest mîncător de monede suferă de o tulburare psihică numită pica. Această tulburare este caracterizată prin apetitul pentru substanțe care nu sunt destinate alimentației (pămînt, var, cretă, hîrtie, metal etc.). Numele ”pica” vine de la denumirea științifică din limba latină a coțofenei (Pica pica), care este capabilă să mănînce aproape orice.

Totuși, pacientul din India nu a egalat recordul în materie deținut de un japonez, în vîrstă de 50 de ani. Acesta a înghițit 1.894 de monede, în două decenii. Și acesta a supraviețuit, deși în stomacul lui se adăpostea o veritabilă comoară, care cîntărea circa 8,5 kg.