DE CE GHIMPU SI LEANCA SINT TIRFELE POLITICE ALE LUI PLAHOTNIUC?

Autor: Mihai CONŢIU

Pe 15 Octombrie, 79 de deputaţi au votat ridicarea imunităţii lui Vlad Filat. Este de la sine înţeles votul pro acordat de către democraţii lui Vladimir Plahotniuc, dar şi cel al comuniştilor şi socialiştilor, adversari ideologici tradiţionali ai lui Filat. Din perspective politice orientative, absolut ilogice şi antieuropene au fost voturile acordate în favoarea ridicării imunităţii de către Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, pretinşi proeuropeni.

Şi în acea zi, fără nici o urmă de îndoială, Ghimpu şi Leancă au demonstrat clar că Plahotniuc este stăpînul lor, nicidecum principiile, aspiraţiile şi acţiunile de tip proeuropean. Este clar că în acea şedinţă parlamentară de pomină – ruşinoasă, dezonorantă, ilegală procedural şi de tip mafiot – Plahotniuc a vrut să demonstreze lumii întregi că este stăpînul absolut al Moldovei, numai că ambiţiei sale maladive i-a scăpat un detaliu „salvator de ochii lumii”: Voturile PD erau asigurate în vederea ridicării imunităţii lui Filat, la fel şi cele ale PSRM şi PCRM. Orbit fiind de propria-i megalomanie, „strategul” Plahotniuc nu s-a gîndit nici măcar o clipă la faptul că, pentru o păstrarea de ochii lumii a opţiunii „proeuropene”, de fapt tot o diversiune, trebuia să le ordone lui Ghimpu şi Leancă să se abţină de la vot sau să părăsească sala de şedinţă, fie şi pe motiv că nu sînt de acord cu abuzurile procedurale, căci imunitatea lui Filat era oricum ridicată.

În ziua aceea, Ghimpu şi Leancă au votat pentru Stînga şi revenirea acesteia la Putere, dar şi pentru a satisface interesele adversarilor integrării europene a Moldovei. Pentru asta au votat cei doi, dar iată şi împotriva cui au votat!

După votul din Parlament de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat, fostul ministru român de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat: "El (Vlad Filat; nota aut.) a mai avut un rezultat pe care nu trebuie să i-l trecem cu vederea: a reuşit să ducă Republica Moldova pe primul loc în parteneriatul cu UE, parteneriatul oriental. Erau şase state, toate nemulţumite pentru că fiecare ar fi dorit să aibă o relaţie directă cu Bruxelles, Chişinăul a fost suficient de înţelept să treacă peste aceste probleme de percepţie din partea UE şi să se califice. Moldova, pe baza acestor rezultate, a obţinut libera circulaţie a cetăţenilor. Problema este că înăuntrul coaliţiei pro-europene au preferat conflictul mai mult decît cooperarea”.

Prin urmare, pentru cine şi împotriva cui au votat Ghimpu şi Leancă ridicarea imunităţii lui Filat, credem că aţi înţeles! Reţineţi că ridicarea abuzivă a imunităţii parlamentare a lui Filat şi cercetarea lui penală nu are nimic de-a face cu furtul miliardului de Euro, care ar fi trebuit să fie prioritatea numărul unu a întregului Parlament! În plus, pentru deturnarea atenţiei publice, cei doi, Ghimpu şi Leancă, în declaraţiile ulterioare, au amintit tot timpul de furtul miliardului, spre a-i face pe oameni să creadă că ridicarea imunităţii şi reţinerea lui Filat ar fi avut vreo legătură cu asta, deşi, după cum se ştie, Plahotniuc este cel care „a gestionat bancar” acest jaf.

În realitate, la ordinul nesăbuit al atotputernicului oligarh, Ghimpu a votat de frica dosarului în care apare ca învinuit penal pentru fraudarea a circa 500 de milioane de lei, dosar care este păstrat la naftalină de Plahotniuc şi Gurin, dar şi din cauza celor circa 600 de dosare penale ale lui Dorin Chirtoacă, orînduite în acelaşi stoc de naftalină de către oligarh.

La rîndu-i, Leancă a votat aşa cum i s-a ordonat, fiind convins că Plahotniuc este veşnic, că nu-i va scoate la lumină dosarele penale în care este implicat pentru furtul miliardului de Euro şi vînzarea ilegală a Aeroportului lui Ilan Shor şi celor din spatele lui. Nu ne-am mira ca Plahotniuc să nu fie unul dintre beneficiarii şi ultimei tranzacţii!

În aceste condiţii, chiar că se impune o supraveghere externă a condiţiilor de securitate în care este deţinut Filat, iar aici este vorba, în primul rînd, despre Amnesty International. Aceştia sînt în stare să-l şi ucidă sau să-i însceneze o sinucidere, din teamă că va vorbi, mai ales că Filat, de la tribuna Parlamentului, chiar a spus că „se va apuca de scris”…!

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:47
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39