Dar daca eu am pierdut acei bani si nu mai stiu citi sunt deoarece eram beat?

Din ziua de 14 Octombrie, Poliția idilicei Capitale a înfloritorului Stat Republica Moldova, Chișinău, transpiră din greu ca să-l găsească pe un uituc care a pierdut o sumă babană de bani. Banii, aflați pe jos, singuri, în dezolare, cu chipul domnitorului Ștefan cel Mare aproape lăcrimînd, fără nici un străjer lîngă ei, pe str. Gh. Asachi, au fost ridicați din praful străzi de către un creștin milos. Vă lăsăm să vă imaginați singuri prin ce dramă psihologică a trecut curajosul enoriaș cînd a văzut un morman de bani atît de mare, la care 99,9% din populația mîndrei și eroicei noastre națiuni visează să-l găsească! Pe el, pe mormanul de bani!

Piosul nostru creștin, probabil teribil de emoționat, s-o fi uitat în stînga, în dreapta, în spate și în față, s-a aplecat fără nici o urmă de provocare lascivă, i-a ridicat, după care i-a răsărit în față Sectorul de Poliție nr. 2 al Inspectoratului de Poliție Centru. A intrat acolo, a predat banii și a plecat, probabil cu gîndul că cel care i-a pierdut o să-i ofere și lui o recompensă, un mic procentaj care ar cam fi o mică avere, dată fiind suma găsită orfană în praful străzii, în mijlocul numeroaselor mucuri de țigări și flegme.

Ei, bine, din ziua de 14 Octombrie și pînă în ziua de astăzi, păgubașul nu s-a prezentat la Poliție ca să-și recupereze lovelele, fapt care ne determină să ne imaginăm mai multe variante, cum ar fi:

  1. Cel care a pierdut banii probabil că îi furase. Din acest motiv, probabil că se teme să nu fie luat la întrebări, iar  el să nu poată să le justifice cinstita proveniență.
  2. Probabil că păgubașul este un tip însura. Nevasta lui nu știe că el are bani ascunși pentru amante, cărți și băutură. Dacă ar merge să-și recupereze banii, nevasta lui ar afla deoarece este deja un caz public și, vă dați seama, ar fi vai de curul lui!
  3. Este posibil ca banii să-i fi pierdut și o femeie care să se înscrie în termenii primelor două variante arătate.
  4. Păgubașul poate fi unul care are atît de mulți bani de furat încît probabil nici nu știe că i-a pierdut.

Mai sunt și alte variante, dar ne oprim aici! În această situație, chiar mă întreb dacă nu cumva eu am pierdut acei bani și nu mai știu cîți sunt deoarece eram beat? Da, dar de unde aveam atîți bani? Găsesc eu o explicație! (Ally Barba)