DACA EUROPA AR AVEA CURAJUL SA OFERE 20 DE MILIARDE DE EURO PENTRU AFRICA SI ORIENTUL APROPIAT…

Nu rușii au ucis și distrus acum cîteva săptămîni în Londra. Sau anul trecut în Paris și Bruxelles, și, în general, nu ei au comis acte teroriste în Europa. Și, puțin probabil că rușii sînt vinovați, că doar în acest an deja 22 de mii de refugiați au traversat Marea Mediterană și au ajuns în statele UE.

Europa resimte o presiune colosală, care în curînd se va intensifica și mai mult, pentru că vine primăvara. Există un sistem criminal în acest context, care a devenit o problemă a Europei. Refugiații vin prin Italia, dar nu mai cer azil politic, ci se află aici ilegal. Este un sistem sumbru, care nu se reflectă în statistici oficiale, dar persistă pe piața muncii.

În pofida acestor realități, europenii vorbesc despre ruși. Rusia – ar fi o provocare. Cîțiva politicieni danezi au fost acum două săptămîni în Irak, iar la revenire au cerut mărirea bugetului militar. ”În situația noastră, cînd Rusia devine tot mai puternică, noi vom cheltui tot mai mult pentru armată”, a spus liderul social-democraților Mette Frederiksen. Ministrul apărării Claus Hjort Frederiksen a declarat la o televiziune americană că forțele armate vor primi anual 20 miliarde de euro. Sînt bani enormi.

Nu e nici o îndoială că Rusia e puternică. Dar cel mai mare dușman al Europei nu este Rusia. Orientul Apropiat instabil, precum și Africa de Nord influențează asupra Europei ca niciodată. Prin teroare și emigranți, care vin în statele UE absolut incontrolabil.

Securitatea nu constă doar în mărirea bugetelor militare, există și alte modalități indispensabile. Să asiguri stabilitatea doar prin mărirea bugetelor militare e ca și cum un orb s-ar uita în binoclu. În situația creșterii rapide a populației africane nu sînt suficiente cheltuielile militare, ci e nevoie de a investi în aceste țări. Dar va dori oare Uniunea Europeană să investească 20 de miliarde de euro în dezvoltarea țărilor din Africa de Nord în loc să ”înghită” acești bani pentru presupuse cheltuieli militare?!

După Berlingske, Danemarca