Curtea de Apel a decis: Alexandr Stoianoglo ramine in arest la domiciliu

Astăzi, 15 Octombrie, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Chișinău prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămîne în arest la domiciliu.

Astfel, a fost respins recursul apărării, care a solicitat cercetare în stare de libertate, dar și cel al acuzării, care a cerut anularea hotărîrii primei instanțe și transferarea lui Stoianoglo în regim de arest preventiv.

Alexandr Stoianoglo și-a manifestat dezacordul față de decizia de astăzi, criticînd totodată ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) care a avut loc în aceeași zi și la care au fost numiți în funcții de conducere mai mulți procurori.

„Am prezentat probe incontestabile. A fost făcută o crimă directă în privința mea. Am demonstrat unele fapte care nu coincid. Într-o oră, atîtea evenimente au avut loc și uitați-vă ce fel de remanieri au fost făcute de CSP și comparați-le cu perioada în care eu am fost și pe cine am promovat. Sunt oameni cu capacități, dar unii fac parte din echipa lui Viorel Morari”, a declarat procurorul general suspendat.

Alexandr Stoianoglo nu-și recunoaște vina și a susținut că este o răzbunare din partea guvernării.

Ca o ”coincidență-avertisment”, Vineri, 15 Octombrie, procuroarea Elena Cazacov a fost numită șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) de către CSP, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului-șef Anticorupție. 

Totodată, Sergiu Russu a fost desemnat procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar  Vladislav Bobrov a fost numit în funcţia de adjunct interimar al procurorului-șef al PCCOCS.

Cîtă grabă în acapararea de funcții!