CUM VA FI DATA LOVITURA DE STAT INCEPIND CU 2 NOIEMBRIE?

Iată că la 23 septembrie Aleksandr Lukașenko a depus jurămîntul pentru un nou mandat. În acest fel, la prima vedere paradoxal, pentru Republica Moldova în mod automat s-a decis o lovitură de stat pre nume MoldoMaidan.

Astfel, rezultatele alegerilor prezidențiale în sine vor fi practic neglijate și protestele pe care le va începe Candu, nu Maia Sandu, vor ține pînă la decretarea alegerilor parlamentare anticipate. Practic circa cinci luni. Grija ambasadorului american Dereck J. Hogan pentru corectitudinea alegerilor a coincis în mod surprinzător cu declarația Maiei Sandu că alegerile prezidențiale vor fi fraudate. Chipurile, deja sînt furate. Aceste fapte sincronizate și prost camuflate echivalează cu anunțarea loviturii de stat la Chișinău. MoldoMaidanul anunțat din timp! De ce spunem asta? Pentru că așa-zisul Occident colectiv (SUA plus statele din Europa de Vest) a pierdut partida de șah în Belarus. Cu gospodinele de casă tihnite pierzi ca și Lenin cu bucătăresele. Adică a pierdut confruntarea cu Rusia și dorința de revanșă este teribilă. La această sete de revanșă se vor cupla serviciile secrete românești, unioniștii moldoveni, mafia lui Plahotniuc-Șor cu Andrian Candu pe post de berbece, pițigoii Maiei Sandu, detașamentele de comando ale lui Renato Usatîi, slusarii lui Andrei Năstase și alde pierde-vară gata oricînd să protesteze pentru 200 de lei pe zi plus tainul.

Întrebat de ziariști, Președintele Igor Dodon și-a exprimat scepticismul în legătură cu eventualitatea unui maidan la Chișinău. E și normal pentru un președinte care trebuie să promoveze o politică internă a centrismului convergent. Numai că armonia internă deja este imposibilă. Partidele de dreapta practic au divizat societatea pentru mulți ani înainte. Trăim pe baricade false, dar cu multă îndîrjire.

Deputatul și publicistul Bogdan Țîrdea este și el sceptic în privința unor proteste non-stop la Chișinău inițiate de Occidentul colectiv, de SUA de exemplu, ca dorință de revanșă în fața Rusiei. De acord. Numai că tămbălăul îl va produce Andrian Candu pe banii lui Plahotniuc pe care SUA nu se grăbesc să-l extrădeze. Armatele de luptători ai lui Plahotniuc doar așteaptă semnalul. Plahotniuc, Candu și alți mari răufăcători nu-și imaginează viața în afara Moldovei. De aceea pîrjolul este garantat.

Și astfel va fi supervizat cu sau fără biscuiți de către SUA. 7 Aprilie 2009, de altfel, organizat tot de Plahotniuc și serviciile speciale românești, ni se va părea o glumă. Ceilalți, gospodina de casă Maia Sandu, avocatul Andrei Năstase și partiduțele anonime de unioniști moldoveni se vor alătura de voie, de nevoie. Usatîi va intra în luptă cu bucurie. Ca să scape de extrădarea către justiția din Rusia.

Bani, fani, alcool, măști, prezervative și corturi vor fi pe îndestulate. Și pe săturate. MoldoMaidanul non-stop noiembrie 2020-aprilie 2021 este conceput și anunțat. Actorii sînt gata. Pregătiți-vă dopurile de vată pentru urechi. Vom avea cel mai lung concert de rock politic din lume. Pentru că instituțiile de forță sînt moarte... după bani.

Dar cei care mai cred în politică să se pregătească de alegerile parlamentare din 2021. Pentru că toate războaiele se termină cu noi alegeri. Bani, fani, alcool, măști, prezervative și corturi. Ce-i mai trebuie unui protestatar dintr-o țară săracă?

Teofil KAMINSKI