Cum iti poti pierde locul de munca in Marea Britanie daca spui ca un barbat NU poate deveni femeie, conform teoriei identitatii de gen

O expertă britanică în domeniul fiscal a rămas fără loc de muncă la un prestigios think tank internațional, în urma unor comentarii pe care le-a făcut pe Twitter cu privire la transgenderism. Maya Forstater a făcut o serie de remarci, aparent banale, despre teoria genului, dar care i-au atras concedierea de la  Centrul pentru Dezvoltare Globală, fiind acuzată de „limbaj ofensator”, scrie The Times. Printre mesajele postate de ea s-au numărat afirmații precum: „da, cred că bărbații nu sunt femei. Nu cred că a fi femeie/sex feminin/ este o chestiune de identitate sau un sentiment anti-gender. Este vorba despre biologie. Oamenii de orice sex nu ar trebui să fie constrînși (sau discriminați) dacă nu se conformează așteptărilor de gen tradiționale”.

Într-un alt tweet, Maya Forstater a scris: „Ceea ce mă surprinde foarte mult este faptul că oameni inteligenți, pe care îi admir și care sunt pro-știință în alte domenii, și care promovează drepturile omului, se încurcă în cuvinte pentru a evita să spună adevărul, și anume că bărbații nu se pot schimba în femei (pentru că asta ar putea afecta sentimentele bărbaților)”. Ea a mai spus că „atunci cînd bărbații se machiază, poartă pantofi cu toc și rochii nu devin femei” și a criticat faptul că bărbaților transgender li se permite să intre spații destinate doar femeilor, cum ar fi vestiare și închisori.

Angajatorul britanicei nu a fost de acord cu comentariile ei și i-a răspuns într-un e-mail: „Ați afirmat că sentimentul intern al unui bărbat conform căruia este o femeie nu are nici o bază în realitatea materială. Mulți oameni ar considera această afirmație ca fiind ofensatoare”.

Maya Forstater spune că, în ciuda performantelor sale în cadrul companiei, contractul ei muncă nu a fost reînnoit, rămînînd șomeră. Potrivit The Times, ea este considerată prima persoană din Marea Britanie care rămîne fără job pentru că a spus că bărbații transgender nu sunt femei.