Cu protectia lui Adolf Putin, Sor vrea sa cucereasca Moldova

De ce nimeni nu protestează împotriva protestelor lui și nu-i este scos partidul în afara legii?

Mihai CONȚIU

Sîmbătă, 16 Aprilie, Partidul Șor a scos la proteste peste 50 de mii de moldoveni în cam toate centrele raionale din țară, inclusiv în municipiile Chișinău, Bălți și Orhei, ”contra crizei scumpirilor și a sărăciei”. Participanții la proteste au acuzat Guvernul și majoritatea parlamentară că ”nu au venit, pînă acum, cu nici o soluție pentru ameliorarea situației și, în plus, au respins toate propunerile și inițiativele sociale venite din partea Partidului Șor, menite să susțină populația în această perioadă dificilă”. Se gîndește cineva cît au costat aceste proteste?

De cînd a fugit ca un șobolan din Țară, condamnatul penal Ilan Șor continuă să-și bată joc de Statul Republica Moldova și de moldoveni. Își și permite. Are suficienți bani din miliardul furat ca să subvenționeze proteste și acțiuni sociale. Din cîte mi-au explicat cei mai pricepuți decît mine, finanțările acestea subversive ale lui Șor reprezintă ”un mărunțiș” provenit din dobînzile miliardului furat și bine plasat. Responsabilii politici nu se gîndesc, serios și strategic, nici acum la pericolul care-l reprezintă pentru Țară acest individ.

La nivel oficial, prin intermediul mass-media și prin întîlniri publice cu miile de moldoveni obtuzi care chiar îl cred un ”binefăcător dezinteresat” pe acest bandit notoriu, nimeni nu și-a întocmit un program prin care să le explice oamenilor că banii ăia cu care Șor luminează sate, repară drumuri, construiește cîte și mai cîte în Orhei nu sunt banii lui, ci dobînzile la banii pe care el i-a furat de la ei. Cea mai mare parte din miliardul furat inițial a rămas la el.

E de mirare că autoritățile Statului Israel, care știu bine că e condamnat penal în Republica Moldova, ca participant activ la furtul miliardului, nu l-au expulzat în regim de urgență. A, e cetățean al Israelului! Păi de cînd Israelul este ascunziș pentru infractorii penali care aduc prejudicii grave Statelor prietene, în care acești bandiți dețin și cetățenia acestora?

De cînd acest bandit penal a fugit din Țară, în cîrdășie cu fostul oligarh Plahotniuc, observăm că el și partidul lui tot cresc în preferințele electorale, ca o consecință a mitelor electorale și sociale sugerate mai sus. Asta înseamnă că o parte însemnată a electoratului moldovenesc este ignorantă, coruptă, prostituată și adeptă a ”principiului” deja asumat potrivit căruia ”nu contează că a furat dacă ne dă și nouă”? Da, asta înseamnă!

O dată, da, o mare problemă sunt acești oameni, iar asta pentru că așa au fost ”reeducați” de către toți politicienii de după 1991. Acești ”reeducați” au dat naștere la copii care le seamănă și îl susțin pe Șor.

A doua oară, dar acum deja în primul rînd, grava problemă națională reprezentată de Șor trebuie să fie o problemă a autorităților. Au toată Puterea să emită norme legislative care să nu permită ca Țara să fie dezonorată, intern și extern, prin accederea în Parlament a unui lider politic, Șor, condamnat penal și fugar, și a partidului său. Rețineți că Partidul Șor, în  contextul dat, este complicele activ, în Legislativ, al autorului principal al furtului miliardului, concesionarea abuzivă a aeroportului etc., etc.

De ce nici un partid nu protestează împotriva protestelor Partidului Șor și nu este scos în afara legii? Nu sunt motive? Să fim serioși! Constatăm, astfel, că Șor, sub protecția lui Adolf Putin, vrea să cucerească politic Republica Moldova. Nici nu-i va fi foarte greu, date fiind dificultățile inevitabile cu care autoritățile se confruntă în context pandemic, în condițiile invaziei criminale rusești în Ucraina, dar și într-o relativă amenințare cu o agresiune rusească și pe teritoriul Republicii Moldova. Observați cum Șor, prin protestele stradale și acțiunile din Parlament, se folosește de aceleași diversiuni și manipulări cu care Adolf Putin operează în cazul crimelor împotriva umanității pe care le-a ordonat în Ucraina!

Da, prețurile cresc de la o zi la alta, dar nu ca în Rusia, însă, din cauza lui Adolf Putin, prețurile cresc și în absolut toate Țările democrate și bogate ale lumii, unde și acolo numărul săracilor crește zilnic. Asta înseamnă că oamenii trebuie să fie solidari, răbdători și să înțeleagă că blestemat pentru tot ce li se întîmplă este antihristul Adolf Putin!

În final, întrebăm: Cît vor mai permite autoritățile ca un condamnat penal ca Șor ”să se adreseze legal moldovenilor prin transmisiuni video”? Cît vor mai permite autoritățile ca Partidul Șor să-și bată joc de moldoveni de la Tribuna Parlamentului? Asta dacă nu cumva sunt seduse cumva de acest bandit!