CRONICA PREZIDENTIALA

În cadrul vizitei întreprinse la Bruxelles cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o serie de întrevederi bilaterale. Astfel, șefa statului s-a întîlnit cu Premierul armean, Nikol Pashinyan.

Cei doi oficiali au discutat despre importanța intensificării relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări și să valorifice oportunitățile oferite de platforma Parteneriatului Estic. În context, oficialii au discutat despre posibilitatea de a lansa un forum de afaceri comun, pentru a explora oportunități de investiții reciproce.

* * *

Maia Sandu a avut întrevederi cu Prim-ministra Finlandei, Sanna Marin, și cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo.

În cadrul discuției cu Prim-ministra Finlandei, Sanna Marin, au fost abordate posibilitățile pentru a dinamiza cooperarea bilaterală dintre cele două țări in diverse domenii, precum educația, tranziția la economia verde si sectorul energetic.

La întrevederea cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, discuția s-a axat pe consolidarea relațiilor bilaterale. Șefa statului a menționat că Republica Moldova își dorește extinderea cooperării economice, cu accent pe atragerea investițiilor belgiene, dar și pe sporirea exporturilor moldovenești în Belgia.

Sursa: presedinte.md