CRIZA REFUGIATILOR: SUMMIT CONVOCAT PENTRU DUMINICA DE PRESEDINTELE CE

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a convocat pentru duminică, la Bruxelles, un summit al țărilor central și est-europene pentru a analiza situația creată de criza refugiaților din Balcanii Occidentali.

«În lumina situației de urgență în țările aflate pe ruta migratorie din Balcanii Occidentali, este nevoie de mai multă cooperare, de consultări mai extinse și de acțiuni operaționale imediate. Obiectivul întîlnirii va fi acela de a conveni concluzii operaționale comune care să poată fi implementate imediat», se arată într-o declarație a Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, Juncker i-a invitat pe șefii de stat sau de guvern din Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Romînia, Slovenia, Ungaria (state membre ale Uniunii Europene), Macedonia și Serbia.

Minisummitul european survine în contextul în care zeci de mii de refugiați - majoritatea sirieni și afgani - care încearcă să ajungă în Germania sînt blocați în țări din Balcanii Occidentali după ce în ultimele cinci săptămîni Ungaria și-a închis granițele cu Serbia și Croația.

Sursa: Agerpres