CREȘTE BILANȚUL MORȚILOR DIN DNIPRO, UNDE O RACHETĂ RUSEASCĂ A LOVIT UN BLOC DE LOCUINȚE

A crescut bilanțul tragediei din Dnipro, unde o rachetă anti-portavion a lovit un bloc de locuințe. 45 de oameni au murit, pentru care și 6 copii. Au apărut și imagini cu momentul în care proiectilul lovește blocul, filmate de o cameră de supraveghere dintr-o mașină parcată în apropiere. Iar la Moscova, patru oameni au fost arestați în timp ce depuneau flori, în memoria victimelor atacului din Dnipro, la monumentul unei scriitoare de origine ucraineană.

 

Ce au pățit rușii de la Moscova care i-au plîns pe morții din blocul bombardat de armata lor în Dnipro

Mai multe persoane au fost arestate la Moscova, în timp ce încercau să depună flori în memoria celor cel puţin 45 de persoane ucise în atacul rusesc cu rachete asupra oraşului ucrainean Dnipro, susțin mai mulți activişti pentru drepturi civile.

În total, au fost efectuate patru arestări în centrul capitalei Rusiei marţi seara, a informat organizaţia pentru drepturi civile OVD-Info, informează dpa citată de Agerpres. Un mic memorial fusese ridicat luni seara la baza unui monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka, amplasat într-un parc din Moscova o fotografie alb-negru cu blocul distrus din Dnipro şi mai multe flori. În orele care au urmat, tot mai mulţi oameni au adus flori, unele în culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean. Au fost aduse şi jucării din pluş în memoria copiilor morţi. Mai mulţi trecători s-au oprit şi au plîns.

Sursa: digi24.ro