CORONAVIRUSUL, SOROS, TICU SI ACUTIZAREA DE PRIMAVARA

Apropierea primăverii este marcată de psihoze în masă la nivel global și local

Continente, țări, președinți și vapoare, deja de cîteva luni se zbat în convulsii, provocate de valul mediatic care a generat panica în legătură cu îmbolnăvirile de așa-numitul coronavirus cu denumirea ştiinţifică Covid-19. Toate acestea, în situația în care în China numărul contaminaților cu această boală stranie, care lovește selectiv în organismele slăbite (să ne amintim de valul provocat de SIDA la sfîrșitul anilor 80 ai secolului trecut) este mai puțin de o zecime de procent din populația acestei țări enorme. Deși numărul vindecaților depășește cu mult, statistica despre decedați, prin eforturile conjugate ale presei globale se creează impresia că sîntem victime ale invaziei extratereștrilor necruțători, care-i mănîncă de vii pe cei mai buni fii și fiice ale neamului omenesc, precum și pe cei care își pot permite un concediu pe o navă de croazieră. Milioane de oameni sînt în panică. Profiturile companiilor farmaceutice au crescut enorm. Psihoza în masă e de dimensiuni planetare!

Iată cum a comentat această situație cunoscutul anti-globalist, publicistul Giulietto Chiesa: ”Această globalizare, pe care a dorit-o Occidentul, a creat monștri care astăzi alimentează temerile a miliarde de oameni, cărora li se spunea că mergem spre prosperare. Coronavirusul este o premisă pentru debandada globală, a cărei consecințe vor fi mai grave decît cantitatea de decese provocate de infecție… Coronavirusul nu este un pericol nuclear, dar poate fi ceva similar, dacă nu mai rău. Cît despre bombele nucleare – cel puțin poate fi calculat cu precizie și prevăzut unde sînt și încotro se deplasează. Însă sute de laboratoare, în care se fac invenții inumane sînt în afara oricărui control. Și sînt populate de savanți, deja lipsiți de libertatea de a înțelege și aflați în serviciul psihopaților, periculoși pentru sine și pentru alții”.

Aici, trebuie să atragem atenția la finalul citatului, unde acest italian excepţional de înţelept vorbește despre psihopați și ”psihopații aflați în serviciul” nebunilor.

Psihozele în masă pe parcursul istoriei au servit ca premisă pentru accederea la putere a celor mai reacționare, antipopulare, fasciste forțe politice. Pentru noi, care trăim pe teritoriul unei insule încă populate (dacă nu va fi oprită migrarea forței de muncă către anul 2050 viața va mai pîlpîi doar în limitele capitalei) – Republica Moldova, în contextul apropierii alegerilor prezidențiale, este important să înțelegem, dacă vom decide independent cînd vom veni la urnele de vot, sau vom cădea în psihoză și vom transpune voința rea a distrugătorilor și manipulatorilor, aflați în serviciul psihopaților de dimensiuni globale.

Nu e un secret faptul că practic toate partidele politice radicale de dreapta din țara noastră gravitează în jurul unor forme ale ideologiei de ură față de oameni. Doctrinele lor sînt orientate spre dezbinarea societății, spre căutarea ”străinului”, a dușmanului, și sînt bazate pe dimensiunea emotivă din sufletele oamenilor slabi și neîncrezători în forțele proprii. Lor trebuie doar din cînd în cînd de inoculat ideea că de toate problemele lor, care există obiectiv din cauza politicii antipopulare și antistatale promovate în Moldova timp de zece ani din 2009, se fac vinovați dușmanii din Moscova, Tiraspol, Comrat, de oriunde ar fi, deoarece e mai ușor de format chipul dușmanului, decît să creezi şi să menţii imaginea pozitivă a țării și să propui soluții pentru problemele social-economice foarte complicate. Dreapta radicală și șmecherii care-şi trag pe cap masca euro-integrării, care neagă însăşi ideea statalității poporului Moldovei, s-ar părea că ridică valul isteriei în masă și a psihozei.

Să admitem că cunoscutul continuator al politicii rasiale a mareșalului Antonescu, Octavian Țîcu, se încumetă să participe la cursa prezidențială. Băiatul este carismatic, mai ales pe fundalul ”meduzei” Andrei Năstase sau a subtilei Maia Sandu. Un oarecare nene Soros poate să-l ajute pe Octavian cu suma necesară de bani pentru agitație și spălare de creier. După cum se spune – fascistul îl vede pe fascist de departe! După Țîcu, din naftalina politică iese clanul lui Ghimpu și încă un pretendent la funcția de ”conducător” al tuturor românilor Dorin Chirtoacă. Vîntul i-a suflat puternic în urechi probabil și Maiei Sandu, care în unison cu Țîcu și Chirtoacă a început să cînte despre ”Dodon pro-kremlinistul”. Cîntecul nu este unul nou, și i-a plictisit deja pe toți. Dar, neavînd capacitatea de a crea și ținînd cont de acutizarea de primăvară, poate că cineva îi va crede, nu?

Este cunoscut adevărul că ”somnul rațiunii naște monștri”. Psihoza globală din cauza coronavirusului, ignoranța și frica stimulează psihoza locală a părtașilor ideologiilor fasciste. Încă un adevăr din antichitate glăsuiește: ”Cine stă ferm pe pămîntul său, cine respectă tradiția și memoria strămoșilor demni, nu se teme nici de boli, nici de cutremure, nici de alte năpaste!”. Iată la acest lucru trebuie de gîndit, pînă a decide într-un fel sau altul.

Să fim sănătoși şi treji la minte şi viruşii vor dispărea. Măcar pentru un timp.

Vasile LUPU

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:37
01.05.24 - 00:07
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 00:29
03.05.24 - 12:22
03.05.24 - 12:37