CORNELIU FURCULITA: PRACTIC TOTI DEPUTATII SINT DE ACORD CU INVESTIREA UNUI NOU GUVERN

În Parlament, practic, există o înțelegere cu privire la învestirea la această etapă a unui nou guvern, care să gestioneze situația de criză în care s-a pomenit Moldova din cauza pandemiei, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputatul a precizat, la NTV Moldova, că aproape toate fracțiunile și grupurile parlamentare au conștientizat care este pericolul situației epidemiologice la această etapă. De aceea, acum majoritatea deputaților, cu excepția celor din PAS, se axează pe necesitatea învestirii unui guvern.

”Dacă vom ajunge la formarea guvernului vom trasa calea, care ar fi necesară, pentru a declanșa alegerile anticipate. Acest lucru este posibil. Rămîne doar ca doamna președinte să mai lase din înverșunarea sa și să revină în cîmpul constituțional, să-și execute prerogativele prevăzute în Constituție. Sperăm că spre atingerea acelui termen, se vorbește de 23 martie, doamna președinte va efectua acest lucru. Poate și mai devreme. Auzim semnale că deja este dorința de a începe dialogul cu fracțiunile. Am auzit că ar putea fi săptămîna viitoare”, a spus deputatul la NTV Moldova.

La această etapă, potrivit deputatului PSRM, Mariana Durleșteanu rămîne candidatul care a fost propus la funcția de premier de o majoritate din 54 de deputați. Dacă vor fi și alte candidaturi, atunci deputații sînt gata să examineze echipa și programul de guvernare.

Corneliu Furculiță s-a arătat convins că discuțiile care se poartă în Parlament pe platforma inițiată de PSRM vor identifica soluția cea mai potrivită pentru criza actuală din țară.

 

Maia Sandu nu a spus în campanie că nu va respecta Constituția

Maia Sandu și-a ascuns incompetența în campania prezidențială, atunci cînd a solicitat votul cetățenilor, ea nu le-a spus alegătorilor că nu va respecta Constituția, că în pofida situației pandemice va perpetua criza politică și va refuza orice propunere pentru stabilizarea situației. Despre aceasta a vorbit deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

”Dumneaei nu a spus că eu nu voi respecta Constituția, că eu nu voi inaugura un guvern, că eu voi aduce 3-5-10 luni de instabilitate în care pandemia își va face de hac așa cum se poate într-un proces necontrolat”, a declarat Furculiță.

Potrivit deputatului, chiar și discursul cu privire la necesitatea alegerilor anticipate a apărut după alegerile prezidențiale și după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte.