CORNELIU FURCULITA IN STUDIOUL PRIME TV

Lupta cu corupția declarată de PAS nu trebuie să se transforme în vînătoare de vrăjitoare

Lupta cu corupția declarată de PAS nu trebuie să se transforme în vînătoare de vrăjitoare, a declarat socialistul Corneliu Furculiță, invitat în studioul Prime TV. Deputatul ales pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a menționat că cetățenii așteaptă primordial de la noua guvernare acțiuni menite să îmbunătățească viața lor de zi cu zi.

”Votul care a fost dat pentru PAS a fost mai mult unul social. Am văzut promisiuni cu caracter social, majorare de pensii, salarii, dacă se mergea doar pe lupta cu corupția rezultatul putea să fie altul. Cetățeni vor pace, liniște, stabilitate, bunăstare, pensii, salarii, investiții, vrea domeniu de afaceri, calitate, certitudine în viitor. Asta este așteptarea. Oamenii vor creșterea bunăstării lor”, a spus Furculiță.

Socialistul a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor susține lupta cu corupția, însă aceasta nu trebuie să însemne ”schimbarea unui grup pe alt grup”. Corneliu Furculiță a menționat că reformarea anunțată de PAS la CNA și Procuratura Generală nu trebuie să depășească cadrul legal, astfel ca ulterior să fie motive de a merge în judecată.

 

„Mă îndoiesc că Putin intenționează să se întîlnească cu Sandu”

Noua guvernare va păstra un curs geopolitic exclusiv pro-occidental, în timp ce relațiile cu Rusia vor avea de suferit din nou. Corneliu Furculiță este sigur de acest lucru. În cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, el a ridiculizat intenția Maiei Sandu de a cere de la Putin „retragerea trupelor rusești din Transnistria”, comparînd această situație cu cunoscuta fabulă „Elefantul și Furnica”.

„Sună comic. Mă îndoiesc că Putin intenționează să se întîlnească cu Sandu”, a spus Furculiță.

Deputatul PSRM este convins că noua guvernare va păstra o politică anti-rusească.

„Nu degeaba a existat o intervenție atît de masivă în alegerile din exterior. Există un interes geopolitic. Dovada este recentul forum din Batumi, declarațiile care au fost făcute acolo. Sînt sigur că vom vedea continuarea”, a subliniat el.

 

Mesaj pentru viitorii miniștri PAS: Să se pregătească de pe acum, să-și facă bine temele, că vor veni foarte des în Parlament

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu-și vor da votul pentru Guvernul PAS, în schimb miniștrii trebuie să fie pregătiți că vor fi chemați foarte des la raport în fața Parlamentului. Declarația a fost făcută de fruntașul PSRM, Corneliu Furculiță, la Prime TV.

Socialistul susține că deputații din opoziție vor desfășura un control parlamentar la sînge asupra actului guvernării. Totodată, politicianul a afirmat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va fi o opoziție ”constructivă și combativă”.

”Opoziția trebuie să critice guvernarea. Care ar fi scopul dacă noi am vota această guvernare? Urmează un examen foarte dur pentru Guvern. Sînt mecanisme, instrumente, inclusiv moțiunile simple asupra miniștrilor și vom chema miniștrii să-și dea raportul, să se pregătească de pe acum, să-și facă bine temele, că vor veni foarte des în Parlament”, a spus Furculiță.