CORNELIU FURCULITA DESPRE DIZOLVAREA PARLAMENTULUI

Președintele fracțiunii socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova a venit în plen cu o informare amplă despre cum poate avea loc procesul de dizolvare a Parlamentului în condițiile actuale.

Dizolvarea Parlamentului poate opera doar dacă inactivitatea îi este imputabilă Parlamentului, nu și dacă îi este imputabilă altor autorități publice și actori politici. Precizarea a fost făcută în plenul Parlamentului de liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. 

„Aceste principii constituționale sînt expres statuate în opiniile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția. Cu titlu de clauză de impediment justificator, menționăm că în cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și/sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica și va prezenta în regim prioritar un alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Furculița. 

Îm context, Furculiță anunță că majoritatea parlamentară formalizată invită la dialog în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional. 

Sursa: sputnik.md