CORNELIU FURCULITA: BLOCUL PCRM-PSRM ARE O ECHIPA CONSOLIDATA CARE A DEMONSTRAT CA SE POATE MUNCI IN BENEFICIUL CETATENILOR

La baza creării blocului de stînga dintre socialiști și comuniști au stat trei factori: solicitarea venită din partea cetățenilor, situația din țară și necesitatea consolidării voturilor pe eșichierul de stînga. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la REN TV Moldova.

”De aceea, am decis să ne unim și să dăm un nou impuls mișcării de stînga, iar electoratului nostru încrederea că voturile sale nu se vor pierde și forțele de stînga vor putea să învingă la alegeri”, a menționat parlamentarul.

Furculiță a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor are mari șanse să obțină o majoritate parlamentară la alegerile din vară.

”Este o echipă bună și consolidată, care a demonstrat între anii 2000-2009 că țara poată fi guvernată în interesul și beneficiul cetățenilor și că Moldova poate să se dezvolte ca țară independentă, cu rezultate bune pe plan economic și social”, a spus deputatul.

Corneliu Furculiță susține că în Parlament vor fi create două fracțiuni parlamentare: a socialiștilor și comuniștilor, dar care vor conlucra pentru a îndeplini promisiunile date cetățenilor în campania electorală. Este vorba despre consolidarea statalității și independenței țării, dezvoltarea economică, bunăstarea socială și promovarea valorilor tradiționale.

 

ANTIDOTUL ÎMPOTRIVA VIRUSULUI “MAIA SANDU” ESTE BLOCUL COMUNIȘTILOR ȘI AL SOCIALIȘTILOR

Furtul miliardului, concesionarea Aeroportului, privatizările dubioase sînt consecințele guvernării Alianței pentru Integrarea Europeană. În cazul în care după alegerile parlamentare anticipate la putere vor ajunge aceleași partide, dar cu altă denumire, în loc de PLDM va fi PAS, atunci degradarea Republicii Moldova este ireversibilă. Despre aceasta președintele fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță.

Socialistul a amintit că recent președintele Maia Sandu a respins un șir de proiecte sociale, menite să ajute cetățenii.

“Aceste legi au fost aprobate în interesul oamenilor, dar, pentru că ele sînt în contradicție cu organizațiile financiare internaționale, președintele nu le-a promulgat. Maia Sandu nu va face nimic din ceea ce interzice FMI. Pentru Republica Moldova, Maia Sandu este un virus, iar această maladie poate fi tratată prin vaccinul numit „Blocul comuniștilor și a socialiștilor”, a declarat Furculiță.

 

DIASPORA AR PUTEA SĂ-ȘI PIARDĂ BAȘTINA DACĂ VA SUSȚINE PARTIDELE DE DREAPTA

Moldovenii din străinătate nu vor mai avea o țară unde să revină, dacă vor susține masiv la anticipate partidele de dreapta, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM Corneliu Furculiță.

Deputatul susține că, dacă forțele de dreapta vor ajunge la guvernare, Republica Moldova va dispărea ca stat, iar populația va sărăci.

”Diaspora trebuie să înțeleagă că, votînd partidele de dreapta, va ajunge în situația cînd nu vor mai avea o țară în care să revină. Dacă la guvernare vor veni forțele de dreapta, Republica Moldova va dispărea ca stat. Moldova va deveni o țară de buzunar, care va executa toate ordinele partenerilor occidentali, iar bunăstarea poporului va avea foarte mult de suferit. Avem exemplul Ucrainei. Este o temă la care trebuie să se gîndească foarte serios moldovenii aflați peste hotare”, a spus deputatul PSRM.

Corneliu Furculiță a mai declarat, în cadrul emisiunii, că PAS face acum presiuni pe partidele unioniste pentru ca acestea să nu se înregistreze în campania electorală, pentru a nu face concurență partidului condus pînă nu demult de Maia Sandu la alegerile anticipate din vară.

 

PSRM VA APĂRA VOTURILE DATE DE CETĂȚENI LA ALEGERILE PARLAMENTARE ANTICIPATE

PSRM va apăra voturile date de cetățeni la alegerile parlamentare anticipate. Liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat că PSRM nu va permite niciunei forțe politice să folosească Curtea Constituțională pentru a invalida rezultatele scrutinului, dacă acestea nu vor fi în favoarea lor.

”Dacă cuiva nu-i vor conveni rezultatele, noi vom riposta dur în stradă. Putem și știm cum se face acest lucru”, a declarat socialistul.

Mai mulți politicieni, constituționaliști și analiști politici au declarat, anterior, că decizia Curții Constituționale cu privire la circumstanțele de dizolvare a Parlamentului creează un precedent periculos, deoarece aceasta dă undă verde președintelui Maia Sandu de a dizolva Parlamentul, dacă rezultatele scrutinului nu vor fi în favoarea partidului pe care aceasta îl susține.