CORNELIU FURCULITA: ALEGATORII CARE SIMPATIZEAZA PARTIDELE DE STINGA SI-AU EXPRIMAT MEREU DOLEANTA DE A VEDEA UNIREA ACESTOR FORTE

Formarea Blocului electoral al Socialiștilor și Comuniștilor este un lucru benefic și pentru PSRM, și pentru PCRM. Liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că unirea celor două formațiuni a fost a fost un obiectiv dorit de toți cetățenii cu viziuni de stînga.

“Alegătorii care simpatizează partidele de stînga își exprimau mereu doleanța de a vedea unirea acestor forțe. Noi am urmat aceste îndemnuri și considerăm că formarea blocului este un lucru benefic pentru ambele formațiuni și contăm foarte mult pe sinergia acestui efect”, a declarat Corneliu Furculiță.

Fruntașul socialist consideră că ultimele evenimente desfășurate în Republica Moldova, încălcarea flagrantă a Constituției de către șefa statului, Maia Sandu, creșterea galopantă a prețurilor, gestionarea proastă a economiei au servit drept catalizator pentru formarea Blocului Socialiștilor și Comuniștilor.

„Ultimele evenimente care au avut loc au servit drept catalizator pentru a forța liderii PCRM și PSRM să uite de supărări și frustrări și să găsească un compromis. În cele din urmă va avea de cîștigat Republica Moldova”, a conchis Corneliu Furculiță.

 

Blocul socialiștilor și comuniștilor optează pentru o campanie electorală fără minciuni

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va face o campanie electorală calitativă și curată, fără argumente false și știri contrafăcute, așa cum operează oponenții politici de pe dreapta eșichierului politic. Asigurarea vine din partea liderului fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță.

„Ne vom axa pe soluții concrete și vom opera mai puțin cu argumente false contra candidaților noștri. Ne obligăm să facem o campanie electorală bună, calitativă, curată și frumoasă”, a declarat Corneliu Furculiță.

Declarația fruntașului socialist vine la doar o zi după ce șeful statului, Maia Sandu, lider neformal al Partidului Acțiune și Solidaritate, a lansat o informație neprobată la un post privat de televiziune, despre o pretinsă filare a familiei sale de către MAI. Ulterior, PSRM a sesizat SIS, Procuratura Generală și SPPS să investigheze această presupusă filare și au solicitat organelor abilitate să stabilească cine, cînd și care din membrii familiei lui Sandu sînt supuși riscului.