CORNELIU FURCULITA A ANUNTAT CARE SINT PRIORITATILE BLOCULUI COMUNISTILOR SI SOCIALISTILOR

În viitorul Parlament, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor se va axa pe implementarea proiectelor sociale, care țin de sănătate, educație, ajutoare sociale și altele. Despre aceasta președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat la NTV Moldova. Socialistul a amintit că în Bloc există persoane cu o experiență vastă de a conduce țara în interesul cetățenilor.

“Toate programele sociale pot fi realizate. Noi avem drept exemplu, tot ce se s-a făcut pînă în anul 2009 și perioada de guvernare a PSRM. Da, noi salută asistența financiară oferită de UE și Federația Rusă, da eu cred că un Guvern profesionist se va descurca și va găsi resursele necesare, care ar putea fi îndreptate pentru implementarea proiectelor socialei, dar nu pentru realizarea unor reforme, care deja au devenit un mit. Noi credem că se poate de făcut ordine în țară, pentru asta trebuie de muncit în folosul cetățenilor, a mai spus Furculiță.

Amintim că recent PSRM a anunțat unele inițiative, pe care le va înregistra în Parlament, imediat după alegeri. Unul dintre aceste proiecte se referă la Instituirea capitalului familial, care ar stimula natalitatea în Republica Moldova.

 

”Președintele nu a înaintat în Parlament nicio inițiativă de majorare a pensiei pînă la 2000 de lei”

Maia Sandu a mințit cetățenii cînd a spus că a propus Parlamentului majorarea pensiei minime pînă la 2000 de lei, iar dovadă sînt registrele cu toate proiectele de lege înregistrate în Legislativ.

Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că a răsfoit toate inițiativele trimise de președintele țării în Parlament și nu a găsit un asemenea proiect de lege.

Deputatul a menționat, la NTV Moldova, că Maia Sandu a avut destul timp la dispoziție să-și onoreze angajamentul dat cetățenilor. Procedura legislativa pentru un asemenea act dura nu mai mult de o lună, iar Sandu este în funcție deja de mai bine de jumătate de an.

Potrivit lui Furculiță, dacă exista un asemenea proiect de lege, PSRM avea să insiste ca să fie inclus pe ordinea de zi a ședințelor plenare și votat în ambele lecturi.

”Întrebare: ce i-a încurcat? A fost o minciună? Ce nu i-a permis președintelui să înainteze un asemenea proiect în care să fie indicat mecanismul de majorare pînă la 2000 de lei? A fost o promisiune și trebuiau să urmeze acțiuni. PSRM ar fi votat această lege și președintele avea să promulge acest document. Conform Regulamentului, este nevoie de maxim o lună. Din momentul alegerii președintelui și pînă în prezent au trecut șapte luni și ceva. Trebuia să-și onoreze promisiunile”, a declarat deputatul.