Continuă căutarea lui Romeo Nance, tînărul suspectat de împușcarea a șapte persoane în apropiere de Chicago

Autorităţile unei periferii a oraşului Chicago, în Nordul Statelor Unite, căutau Marţi un bărbat tînăr suspectat de implicare în uciderea a şapte persoane, găsite moarte în două case, relatează AFP.

Luni, ”în total şapte persoane au fost găsite ucise prin împuşcare”, a anunţat Marţi, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de televiziuni americane, şeful Poliţiei din Joliet, un oraş situat la Sud-Vest de Chicago.

”Căutăm un suspect pe nume Romeo Nance”, în vîrstă de 23 de ani, domiciliat în apropierea imediată a celor două case în care au fost găsite cadavrele, a anunţat el.

Poliţia din Joliet a difuzat imagini cu o maşină şi cu numărul de înmatriculare a acesteia, căutată de către autorităţi.

Acest vehicul este căutat în legătură cu alte fapte, de Duminică, cînd un bărbat a fost ucis, iar altul a fost rănit grav prin împuşcare în oraşul Joliet.

Statele Unite plătesc un tribut foarte greu din cauza răspîndirii armelor de foc pe teritoriul american şi uşurinţei cu care americanii au acces la ele.

În America, se află mai multe arme individuale decît locuitori – un adult deţine cel puţin o armă, iar unul din doi adulţi trăieşte într-o casă în care se află o armă.

Consecinţa acestei proliferări a armelor de foc este un nivel foarte mare al morţilor din cauza armelor de foc în Statele Unite, fără termen de comparaţie cu cel din alte ţări dezvoltate.