Constatind ca ”Seful” este depasit de situatie, Papa Francisc si Papa emerit Benedict al XVI-lea au luat calea vaccinului lumesc

Vaticanul a anunţat, Miercuri, că a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani, printre care se numără şi Papa Francisc, în vîrstă de 84 de ani, şi persoanele vulnerabile.

"În a doua jumătate a lunii Octombrie, Direcţia de Sănătate şi Igienă a statului Vatican a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva noului coronavirus, acordînd prioritate persoanelor de peste 60 de ani şi persoanelor vulnerabile", a informat purtătorul de cuvînt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Alături de Papa Francisc, a fost vaccinat cu a treia doză şi Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vîrstă de 94 de ani.

În data de 3 Februarie, Bruni confirmase că Papa Francisc a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19, la trei săptămîni după ce i se administrase prima doză.

Direcţia de Sănătate şi Igienă a statului Vatican a rezervat aproape 10.000 de vaccinuri ale companiei farmaceutice Pfizer pentru campania sa de vaccinare pentru cei aproape 3.000 de angajaţi şi 800 de rezidenţi, la 13 Ianuarie, cînd Suveranul Pontif a primit prima doză, scrie Agerpres.

La fel ca şi în alte ţări, primii vaccinaţi au fost personalul sanitar şi vîrstnicii.

Papa Francisc a reiterat de nenumărate ori importanţa ca populaţiile să se vaccineze pentru a-şi proteja aproapele, iar în Septembrie a subliniat că graţie vaccinurilor lumea începe să iasă "puţin cîte puţin la lumină" şi să depăşească "negrul coşmar" al pandemiei.

Nasoale vremuri! Nici Dumnezeu nu mai are puterea de ”la începuturi”, dacă nu poate să ne izbăvească de coronavirus! Rugăciunile au trecut pe linie moartă… Înțelegem chestia cu războaiele, dar acum…