CONSILIUL NATIONAL POLITIC AL PLATFORMEI DA SE CONVOACA PE 5 MARTIE

Consiliul Național Politic al Platformei DA se va convoca în data de 5 martie. O decizie în acest sens a fost luată de Biroul Politic Permanent al formațiunii, transmite IPN.

La Consiliu, forurile statutare ale partidului vor analiza activitatea Fracțiunii Platforma DA din Consiliului municipal Chișinău pentru toată perioada de mandat. „Este necesar să avem o discuție sinceră și să luăm decizii importante, care ar permite Platformei DA să fie o echipă mai puternică și mai unită”, a scris președintele interimar, Dinu Plîngău, pe Facebook.

Mai devreme, Dinu Plîngău s-a pronunțat pentru retragerea susținerii politice consilierilor municipali ai Platformei DA responsabili de domeniul funciar, după ce aceștia, alături de consilierii Partidului Socialiștilor, aceștia au votat pentru vinderea unui teren de 1,29 hectare din adiacentul magazinului UNIC la preț de 2,7 milioane de lei, în timp ce prețul de piață este de cel puțin 40 de milioane. Pe acest caz s-a autosesizat și procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a dispus verificarea legalității deciziei de înstrăinare a terenului.

Sursa: IPN