COMPATIBILITĂŢI ZODII

Săgetător - Scorpion

Săgetător şi Scorpion? Nu vi se pare extrem de palpitant să intre în jocul amoros un semn marţian şi un semn jupiterian?

Săgetătorului îi place să se simtă în siguranţă şi cît mai ascuns, cît mai secret, pentru a-şi trăi cu o voluptate dusă la paroxism fuziunea afectivă şi erotică cu fiinţa iubită, fie pentru a deveni dependent de ea prin ataşament posesiv, fie pentru a-şi sublima latura grosieră într-o relaţie elevată şi sublimă.

Scorpionului îi place să se ridice pe culmile luminii şi ale spiritului, fie pentru a traduce acolo o ipostază a îndumnezeirii prin iubire, fie pentru a savura în egoismul lui proverbial o împlinire copleşitoare.

Iată, aşadar, doi "vecini" - unul metafizic iar celălalt esoteric - pe culmile aceleiaşi muchii de cuţit: înlănţuirea oarbă a pasiunilor sau eliberarea lor spirituală prin transcenderea naturii primitive a fiinţei umane.

Relaţia Săgetător-Scorpion necesită o permanentă adaptare din partea amîndurora, fiindcă ambele semne sînt profund pasionale.

Scorpionul, cu forţa şi tăria sa psihică, poate să ofere oricînd sprijin unui Săgetător emotiv, iar Săgetătorul poate oricînd să ducă un Scorpion claustrofob dincolo de limita ameţitoare a Cerului, prin iubire.