COMPATIBILITĂŢI ZODII

Compatibilităţi zodia racului:

Compatibilitate excelentă:    Rac-Taur, Rac-Fecioară, Rac-Scorpion,Rac-Peşti
Compatibilitate bună:            Rac-Rac, Rac-Capricorn
Compatibilitate acceptabilă: Rac-Gemeni, Rac-Leu, Rac-Săgetător,Rac-Vărsător
Compatibilitate redusă:         Rac-Berbec, Rac-Balanţă

Rac - Berbec

Rac şi Berbec? Apa şi Foc, ca două poluri opuse. Nu ştiu unde ţi-ai găsit Berbecul, dar o să fie foarte greu (dacă nu chiar imposibil) să-l suporţi pe copilul zodiacului. Teoretic, după toate regulile artei, ar trebui "nici să nu te gîndeşti". De ce? Să le luăm pe rînd.

Probabil că a fost dragoste la prima vedere, fiindcă Racul are tendinţa de a fi foarte protector, iar Berbecul are cu siguranţă nevoie şi de compasiune şi de înţelegere şi de multă, multă dragoste. Ai să descoperi destul de curînd, însa, că Berbecului îi place să vadă şi să facă lucrurile foarte exact şi cu claritate. Adîncimile pe care le vezi tu, nuanţele şi fineţea detaliilor, mai ales în ceea ce priveşte viaţa sentimentală, nu prea sînt apanajul Berbecului. Nu numai că va trebui să faci apel la toata înţelegerea şi toata dăruirea de care eşti capabil (şi poate încă un pic...), dar va trebui şi să suporţi multe chestii care nu se potrivesc naturii tale: critici directe, la obiect, în care Berbecul este specialist, o atitudine de "ce-i în guşă şi-n căpuşă" care te poate răni foarte uşor, fiindcă sensibilitatea semnului tău are nevoie de adevăruri spuse cu ceva mai multe menajamente decît este în stare un Berbec. Da, ai ghicit, nu prea are tact!

Pentru tine, căminul şi familia sînt cele mai importante. Berbecul trebuie să cucerească lumea, să înceapă mereu cîte un proiect, să meargă mereu pe la prieteni. Dacă, Doamne fereşte, vă certaţi, ai încurcat-o: Berbecul face orice ca să cîştige, chiar şi într-o dispută filosofică, iar dacă sentimentele tale sînt rănite pe parcurs, asta e, să fii mulţumit dacă o să observe, fiindcă de obicei nici măcar asta nu se va întîmpla.

Alături de un Berbec ai să te simţi ca şi cum te-a lovit un trăsnet, atîta Foc este în acest nativ: dorinţa de a trăi viaţa din plin, de a face lucrurile să se mişte, de a crea mereu cîte ceva. Iar cum Racul descoperă adesea insulte chiar şi acolo unde nu există nimic (se spune ca este un nativ hipersensibil), s-ar putea să-ţi iei tălpăşiţa iar Berbecul nici să nu observe.

Berbecul reacţionează, acţionează şi se hotărăşte repede. Reacţiile şi acţiunile tale sînt mai prudente. Dacă ai să reuşeşti să-ţi influenţezi Berbecul în această privinţă, va fi bine, dar vei avea nevoie de multă-multă răbdare şi dăruire.