Comisia Europeana preconizeaza limitarea valabilitatii certificatului verde

Comisia Europeană a propus Joi ca începînd din 10 Ianuarie valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă şi a deschis posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi după administrarea dozei booster, relatează agenţiile internaţionale de presă.

”Comisia propune axarea mai pronunţată pe abordarea bazată pe persoană pentru măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de nouă luni după schema principală de vaccinare”, transmite Comisia Europeană într-o declaraţie citată de Reuters.

”Comisia ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate pentru certificatele de vaccinare emise după un booster”, adaugă Executivul comunitar.

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a prezentat la o conferinţă de presă detaliile acestei recomandări, menţionînd că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare ”ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă în interiorul UE”.