Colectari publice pentru soldatii rusi – ceapa, cartofi, radiouri, binocluri, echipament de prim ajutor…

Tot mai mulţi ruşi strîng bani pentru a trimite echipamente şi alimente soldaţilor trimişi „desculţi“ pe front de Vladimir Putin, în timp ce bugetul armatei ruse este unul dintre cele mai mari din lume.

Mulţi se întreabă dacă banii nu au ajuns în iahturile şi proprietăţile de zeci şi sute de miliarde de euro ale elite ruse din străinătate.

Natalia Abieva este agent imobiliar specializat în închiriere de apartamente în oraşul Nijni Novgorod, la Est de Moscova, dar, în ultima vreme, ea a învăţat multe despre medicina de război.  

Pachetele de granule hemostatice, a aflat ea, pot opri sîngerările catastrofale, iar acele de decompresie pot reduce presiunea într-un piept perforat.

La un spital militar, un comandant rănit i-a spus că un tovarăş i-a murit în braţe pentru că nu erau disponibile tuburi ale căilor respiratorii care să-l ajute să respire.  

Natalia Abieva, în vîrstă de 37 de ani, a decis să ia lucrurile în propriile mîini. Miercuri, ea şi doi prieteni au pornit, într-o dubă, spre graniţa cu Ucraina, pentru a şaptea oară de la începutul războiului, în Februarie, aducînd ceapă, cartofi, radio-uri, binocluri, echipament de prim ajutor şi chiar un set mobil de stomatologie.

De la începutul războiului, a spus ea, a strîns peste 60.000 de dolari pentru a cumpăra alimente, haine şi echipamente pentru soldaţii ruşi care servesc în Ucraina, scrie The New York Times.