CM 2018: RUSIA A ELIMINAT SPANIA SI S-A CALIFICAT IN „SFERTURI”

Rusia a trecut de Spania la penalty-uri, 4-3, după 1-1 în timpul regulamentar, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mondialului.

Optimea disputată pe ce Luzhniki Arena a început exact sub coordonatele așteptate. Spania a pus stăpînire pe centrul terenului, a avut o posesie covîrșitoare, inutilă însă în tentativa de a desface defensiva ermetică a rușilor.

Deschiderea scorului a venit în minutul 12 după o fază fixă. Presat de Sergio Ramos, Sergey Ignashevich, a trimis în propria poartă centrarea venită de la Marco Asensio.

Jocul nu a suferit modificări. Rusia s-a mulțumit în continuare să lovească doar pe contraatac, în timp ce Furia Roja a dus procentajele posesiei spre cote incredibile.

A fost nevoie de o singură greșeală pentru a fi egalați. Pique a sărit neglijent în careu și a comis henț în minutul 40. Artem Dzyuba a transformat cu siguranță.

Repriza secundă a fost una pe care fanii fotbalului vor vrea să o uite. Posesia sterilă a ibericilor nu a creat vreo ocazie importantă de gol, în timp ce rușii au renunțat complet la orice intenție ofensivă.

Cea mai importantă ocazie de gol a venit în minutul 84, de la veteranul Iniesta, care a trimis de la 16 metri lîngă stîlpul drept al porții lui Akinfeev.

Cele două reprize de prelungire au fost greu de privit. Spania a intrat în istorie, a devenit prima echipă care depășește 1.000 de pase într-un meci de la un turneu final, însă ocaziile au venit tot după sclipiri individuale. Rodrigo, introdus pe teren datorită noii reguli introduse de FIFA, a 4-a schimbare în prelungiri, a reușit o cursă în flancul drept și a șutat puternic. Akinfeev a respins în față, la Carvajal, care a ratat însă execuția.

Rușii au avut nervii mai tari la penalty-uri, scor 4-3. Koke și Iago Aspas au trimis slab și au fost ghiciți de Akinfeev.

Sursa: gsp.ro