CIVILII FUG DIN HERSON DUPĂ BOMBARDAMENTELE RUȘILOR

Doar luna trecută, Herson-ul era plin de voie bună și de oameni jubilanți după ce a rușii fuseseră alungați din oraș de armata ucraineană.

Herson fusese eliberat de sub ocupația rușilor în 11 noiembrie, iar ucrainenii au sărbătorit, atunci, pe străzi. Aproape de locul unde mulțimile de oameni se adunaseră cu steaguri ale Ucrainei să sărbătorească eliberarea de sub forțele invadatorilor lui Putin, au căzut lovituri de mortar în ajunul Crăciunului.

11 oameni au murit după atacul invadatorilor, iar alți zeci au fost răniți grav.

Printre morți, s-au numărat un asistent social, un măcelar și o femeie care vinde cartele SIM – oameni obișnuiți care lucrau în oraș sau care vizitau zona, fără să se aștepte că vor muri în mod tragic loviți de un atac fără sens al rușilor.

În ziua de 24 decembrie, orașul a fost bombardat de 41 de ori, conform autorităților ucrainene.

Rușii bombardează de pe malul estic al fluviului Nipru, acolo unde s-au retras după alungarea din Herson.

Herson este o regiune importantă strategic, scrie BBC, fiind adeseori numită drept o „poartă” spre Crimeea, anexată deja de Rusia din 2014. Analiștii spun că Rusia a fost obligată să adopte o poziție defensivă în această zonă.

E greu, totuși, de înțeles ce speră rușii să obțină prin uciderea fără sens a civililor ucraineni și prin atacurile demente asupra zonelor civile. Pe lîngă bombardamente, invadatorii au folosit inclusiv muniție incendiară.

Supraviețuirea în Herson a devenit o chestiune de noroc.

Sursa: digi24.ro