CIRTITELE TRADATOARE DE TARA DIN INSTITUTIILE STATULUI

Serviciile secrete naționale lucrează la ”fără frecvență” ori facultativ?

După lovitura de Stat din 7 Aprilie 2009 (chiar așa a fost!), dar mai ales după instalarea la guvernare a AIE 1, sub Președinția interimară a lui Mihai Ghimpu, serviciile secrete românești au penetrat informativ absolut toate instituțiile Statului Republica Moldova. De la Președinție în jos! ”Performanța” serviciilor secrete românești constă și în aceea că au penetrat inclusiv SIS. La vremea respectivă, aveam informații veridice despre cum agenții români intrau în sediul SIS ca la ei acasă. Această infiltrare a fost tolerată la cel mai înalt nivel al instituției. Această toleranță i-a determinat pe mulți ofițeri ai SIS să conlucreze informativ cu serviciile românești, dar să și le faciliteze acestora infiltrarea propriilor agenți, români și mai ales moldoveni, în toate instituțiile Statului moldovenesc.

Îmbătate de succes, serviciile secrete românești n-au mai cunoscut nici o măsură. Lucrau efectiv pe față, sfidînd cele mai elementare principii obligatorii de conspirativitate ”într-un teritoriu informațional ostil”. E de pomină infiltrarea sociologului și analistului politic Dan Dungaciu în funcția de consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu! Așa înțelegeau atunci serviciile secrete românești că pot sfida Rusia! La fel procedează și astăzi, doar că prin alți ”pioni locali”!

După cum am mai afirmat și în alte dăți, serviciile secrete românești, prin ”acoperiți politici”, români și moldoveni, au contribuit decisiv la crearea AIE 1 și 2, la instalarea Guvernului Leancă, dar, în primul rînd, la consolidarea dictaturii personale a lui Vladimir Plahotniuc. Serviciile secrete românești au jucat un rol decisiv în sabotarea politică, economică și socială a Republicii Moldova. La ora actuală, aceleași servicii secrete românești vor să le salveze pielea complicilor lor Plahotniuc și Șor, iar asta prin sabotarea și atacarea permanentă a actualei guvernări și a lui Igor Dodon. Ele vor cu orice preț ca Maia Sandu să devină Președinte, iar Andrei Năstase prim-ministru ori procuror general, după cum sugerează analistul român pro Plahotniuc Iulian Chifu! Aceasta se întîmplă în contextul în care aceștia au o susținere populară pur decorativă, neînsemnată, motiv pentru care li se impune ”soluția salvatoare” de a se alia cu interpușii politici ai fugarilor Plahotniuc și Șor – Andrian Candu și Partidul Șor! Ca să înțelegeți mai bine ticăloșia serviciilor secrete românești!

În acest context, constatăm că serviciile secrete românești au promovat și susținut permanent, în ultimii aproape 30 de ani, numai personaje și lideri corupți, șantajabili, cooperanți informativ în detrimentul interesului național și bunăstării Republicii Moldova și trădători conjuncturali doar pentru propria lor bunăstare materială. Dar să revenim la realitățile informative ale serviciilor secrete românești de astăzi!

Fuga lui Plahotniuc și cîștigarea Primăriei Chișinăului de către Ion Ceban au fost și sînt cele mai dureroase înfrîngeri suferite de români. Din aceste motive vor să se răzbune și de aceea acționează cu atîta duritate și la vedere împotriva guvernării actuale și a lui Igor Dodon. În linii mari, românii au pierdut controlul absolut asupra Președinției, Guvernului și parțial a Parlamentului. Cu toate acestea, la ora actuală există un masiv control informațional românesc prin cam toate instituțiile Statului. Dincolo de acei agenți moldoveni pro-români la vedere, există o armată considerabilă de agenți de influență sau control necunoscuți. Aceste cîrtițe trădează exclusiv pentru bani. Dacă deputații trădează, la vedere chiar, pentru bani, de ce n-ar face-o și ei în această Țară de care nu le pasă?

Aceste cîrtițe trădătoare au și influențe determinante în anumite structuri. Oare aceasta să fie explicația pentru care SIS dă impresia că lucrează la ”fără frecvență” ori facultativ? Renato Usatîi dă cu tifla tuturor moldovenilor, dînd impresia că SIS i se subordonează. Săptămîna ce a trecut, mass-media a difuzat cîteva secvențe filmate de la audierea lui Veaceslav Platon de către procurori. Aceste secvențe filmate trebuie să fie, la etapa actuală, secrete, numai că o sursă din interior le-a distribuit ilegal. Este o cauză penală extrem de gravă, iar un SIS profesionist ar fi trebuit să știe imediat cine-i cîrtița și să ia măsurile de rigoare. Unica performanță a SIS-ului este aceea că se laudă că nu angajează persoane cu cetățenie dublă în timp ce majoritatea angajaților sînt și cetățeni români, ruși etc. Dar să revenim.

Această ”diversiune informativă” face parte dintr-o amplă operațiune de compromitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo și, prin ricoșeu, de atac asupra guvernării și, în mod special, asupra lui Igor Dodon. Secvențele filmate au fost montate profesionist și scoase din context tocmai în acest scop. Prin distribuirea lor, s-a urmărit ca opinia publică să fie astfel manipulată încît să creadă că Stoianoglo ar fi un apropiat al lui Platon, chiar un complice. De aceea s-a insistat doar pe momentul în care Stoianoglo se salută, în contextul audierilor, rețineți!, cu Platon. Ulterior, avocații au declarat că Stoianoglo, atunci cînd a intrat în sala de audieri, s-a salutat personal cu toți cei prezenți.

Din cele pe care le cunoștem personal dintr-o multiplă experiență, facem precizarea că știm bine că un procuror profesionist poate recurge la multiple ”simulări sociale” în scopul obținerii de informații și probe de la un martor sau un inculpat. Din acestea nu lipsesc saluturile ”cordiale”, întrebări despre starea sănătății, a familiei, dacă mai are nevoie de ceva etc.

Prin audierea lui Platon, în contextul urmăririlor penale intentate lui Plahotniuc și Șor, Stoianoglo a devenit deja o amenințare pentru serviciile secrete românești. Servicii naționaliste în mod evident care nu-l pot suporta pe Stoianoglo pentru că este de etnie găgăuz. Audierea lui Platon și, mai ales, dosarele penale intentate lui Plahotniuc pot dezvălui cele mai mizerabile infracțiuni penale transfrontaliere comise de acesta și complicii lui români. În această notă trebuie înțeleasă înverșunarea cu care se luptă împotriva lui Igor Dodon. Dacă pică Dodon, pică și Stoianoglo și, în consecință, dispar și dovezile.

”Problema” serviciilor secrete românești constă în aceea că știu multe, dar nu mai au puterea de pe vremea cînd erau în complicitate cu Plahotniuc. Pentru că totuși știu multe, își permit să saboteze Statul Republica Moldova. Cînd spunem că serviciile românești știu multe, ne referim la realitatea că au informatori sau agenți acoperiți în cam toate partidele politice, în Procuratură, după cum v-ați convins, în SIS, care dă impresia că lucrează la ”fără frecvență” ori facultativ, în MAI, în MAN, în mass-media, în Justiție, în… cam peste tot.

Am convingerea că unele structuri operaționale moldovenești, dincolo de trădătorii plătiți din interior, au fost astfel operate informativ de români încît să fie convinse că destructurarea misiunilor informative și sabotoare ale serviciilor românești ar echivala cu un atac nu la adresa României, ci la adresa UE și NATO! Am bănuiala că chiar și unii factori decizionali nevînduți, adică dintre aceia care nu sînt trădători, au fost influențați, în acest sens, fără să-și dea seama, făcîndu-i să creadă că astfel ei fac un bine Republicii Moldova în raport cu UE și NATO.

În situația dată, cine mai apără Statul Republica Moldova de agresiunile serviciilor secrete românești? Doar cei împotriva cărora luptă românii?

Mihai CONŢIU

 

Nistor Grigore 03.06.2020 - 15:21

Articolul este scris la vedere, de serviciile secrete rusești cu mana lui M.Conțiu si aprobarea lui Dodon.