Cind vrei sa-i faci fratelui roman o bucurie, el iti scuipa in ciorba si te amendeaza!

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Galaţi, prin Punctul de Trecere a Frontierei Oancea a vrut să treacă şi un bărbat de 27 ani din Republica Moldova, conducînd un autoturism înmatriculat în aceeaşi ţară. În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră şi vameşi, au descoperite 328 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate totală de 16,4 kilograme, ascunse în spaţii special amenajate în semiaripile din spate şi în scaunul şoferului autoturismului. Marfa de contrabandă a fost confiscată, iar şoferului i s-a aplicat o miloasă amendă de 5.000 RONI, adică 20.155 de mii de lei, potrivit cursului valutar de la Banca Națională a Moldovei.

Păi, măi, frate, bietul om a vrut şi el, ca un binefăcător milos, să le ducă fraţilor români mai nevoiaşi tutun aromat pentru narghilea, nu vreun Kalaşnikov, vreo bombă sau droguri periculoase! Rețineți că e vorba despre tutun aromat pentru narghilea, nu din cel puturos care poate ofensa bunul gust al amărăștenilor de români-clienți. E drept că, pe sărăcia asta, moldoveanul nostru putea accepta și el la schimb niște lei amărîți ca să aibă ce pune pe limbă.

Păi, ce, asta-i contrabandă? Asta-i mai degrabă o acţiune frăţească de caritate. Bietul moldovean necăjit s-a gîndit la fraţii lui români, la fel de necăjiţi, care nu-şi pot permite să-şi cumpere, la preţuri europene, un amărît şi indispensabil tutun aromat pentru narghilea, ca să-l prizeze pentru a uita de foame. Pentru aşa ceva trebuie premiat ca un ambasador al omeniei, nu amendat cu o sumă pentru care trebuie să-şi vîndă casa. Asta-i realitate crudă şi criminală de după podurile de flori de peste Prut, că de din alea adevărate nu-s ban, aşa cum sunt din belşug pentru unionismul politic mafiot: cînd vrei să-i faci fratelui român o bucurie, el îţi scuipă în ciorbă şi te amendează!